Gość Addriano Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 No i ja wkońcu napisze w tym dziale Projekt : Pierwsza spalina niewiem co wybrać ?? Zasoby. Silnik MVVS 2,5 ccm 4serwa standart odbiornik. Pakiet zasilający. Specyfika. Przelatane RC 2 sezony elektykami różnej maści i troszke szybowców. Elektryki głównie własnej konstrukcji. Założenie przyjemna i niezbyt szybka spalina na silnik 2,5ccm i standartowe serwa. Budowa z planów. ARTF i podobne odpadają. Brak mi pomysłów a moze macie jakies sprawdzone konstrukcje pod taki silniczek, które nadadzą sie na pierwsza spalinke i nie przyprawią mnie o kolejnego kreta na masce samolotu ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Przeskalowana Prima Swensona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 No dobra Krzysiu plany Primy są u Alehar'a ale teraz do jakich wymiarów ją ewentualnie przeskalować ?? Pozdrówka Edit: Na palnach piszą napęd 2,5 do 4,6 wiec moze nie za wiele trzeba by ja było przeskalowywać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olson Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Po dzisiajszych lotach Christenem zapewniam cię że mogę Ci odstąpić całego gotowego niebieskiego akrobatka, tyle że bez kwarcu , jak lata widziałeś. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 Olek ale tak na marginesie ja nie umiem latać na lotkach w rewersie A tak na poważnie słucham propozycji na priV może być by GG. Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 9 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 1-1,15 m? tak na wyczucie. To jeszcze zależy jaki te 2,5ccm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macek997 Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Ja proponuje Amateur 2 z firmy Graupner Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Adrian zawitaj do modelarni i zobacz czym lata Darek to może jeszcze zastanowisz sie nad innym "sprzętem" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Ja na 2.5ccm(15LA) to miałem model własnej konstrukcji rozpiętość 900mm, profil ClarkY 10% obciążenie powierzchni 65g/dm2 :-D Latało to jak pylon :mrgreen: Przy wadze ~900g pionowe wznoszenia. PS: więcej u mnie na stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.