Guest Addriano Posted June 9, 2007 Share Posted June 9, 2007 No i ja wkońcu napisze w tym dziale Projekt : Pierwsza spalina niewiem co wybrać ?? Zasoby. Silnik MVVS 2,5 ccm 4serwa standart odbiornik. Pakiet zasilający. Specyfika. Przelatane RC 2 sezony elektykami różnej maści i troszke szybowców. Elektryki głównie własnej konstrukcji. Założenie przyjemna i niezbyt szybka spalina na silnik 2,5ccm i standartowe serwa. Budowa z planów. ARTF i podobne odpadają. Brak mi pomysłów a moze macie jakies sprawdzone konstrukcje pod taki silniczek, które nadadzą sie na pierwsza spalinke i nie przyprawią mnie o kolejnego kreta na masce samolotu ?? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojot Posted June 9, 2007 Share Posted June 9, 2007 Przeskalowana Prima Swensona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Addriano Posted June 9, 2007 Share Posted June 9, 2007 No dobra Krzysiu plany Primy są u Alehar'a ale teraz do jakich wymiarów ją ewentualnie przeskalować ?? Pozdrówka Edit: Na palnach piszą napęd 2,5 do 4,6 wiec moze nie za wiele trzeba by ja było przeskalowywać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
olson Posted June 9, 2007 Share Posted June 9, 2007 Po dzisiajszych lotach Christenem zapewniam cię że mogę Ci odstąpić całego gotowego niebieskiego akrobatka, tyle że bez kwarcu , jak lata widziałeś. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Addriano Posted June 9, 2007 Share Posted June 9, 2007 Olek ale tak na marginesie ja nie umiem latać na lotkach w rewersie A tak na poważnie słucham propozycji na priV może być by GG. Pozdrówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojot Posted June 9, 2007 Share Posted June 9, 2007 1-1,15 m? tak na wyczucie. To jeszcze zależy jaki te 2,5ccm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
macek997 Posted September 3, 2007 Share Posted September 3, 2007 Ja proponuje Amateur 2 z firmy Graupner Link to comment Share on other sites More sharing options...
instruktor Posted September 3, 2007 Share Posted September 3, 2007 Adrian zawitaj do modelarni i zobacz czym lata Darek to może jeszcze zastanowisz sie nad innym "sprzętem" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doman Posted September 3, 2007 Share Posted September 3, 2007 Ja na 2.5ccm(15LA) to miałem model własnej konstrukcji rozpiętość 900mm, profil ClarkY 10% obciążenie powierzchni 65g/dm2 :-D Latało to jak pylon :mrgreen: Przy wadze ~900g pionowe wznoszenia. PS: więcej u mnie na stronie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.