skymen13 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 witam poszukuje planów elektorszybowca najlepiej pod silnik szczotkowy 480 chyba, że nie będzie to może być bezszczotkwy P.S. Z czego najlepiej zrobić taki szybowiec :?: z góry dzięki za odp. :!:
JarekF Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Witaj. Widzę po Twoim wpisie, że jesteś bardzo początkujący i młody wiekiem. W Twoim przypadku raczej nie dasz rady sam zbudować na podstawie planów gotowego modelu. Nie masz żadnego doświadczenia. Radzę zakupić prosty zestaw w sklepie modelarskim - poszukaj model EasyStar firmy MULTIPLEX: http://www.allegro.pl/item1072241573_easy_star_zestaw_samolotu_rc_multiplex.html Model ładnie lata i dobry do nauki. W zestawie masz wszystko, włącznie z silnikiem. Nie ma baterii i radia. W przyszłości dobrze poszukać modelarni, lub innego modelarza z większym doświadczeniem do pomocy. A jeśli już szukasz planów to zajrzyj tutaj na forum w bazę planów.
skymen13 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2010 Tak się składa że mam skylady 2 i firefly :twisted: Chciałem sprbówać zbudować jakiś samolot EDIT: będe szukał dzięki za odp. 8)
pawel66 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 buduj toto 2 link do planów znajdziesz na forum :wink:
skymen13 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zdecydowałem się na budowe TOTO 1 myśle ze dam radę ;D
suchy668 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Kijuik , ja bez żadnego doświadczenia , bez pomocy modelarni (po prostu żadnych osób trzecich) zbudowałem balsowy model szybowca , i lata fajnie . (Szybowiec termiczny Beskid 1500 rozp) Wystarczą tylko chęci i zapał .
JarekF Opublikowano 24 Czerwca 2010 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Rozumiem Cię. Wiadomo, że wystarczą chęci i odrobina wiedzy. Nie znam przecież człowieka i swoją wypowiedź opieram wyłącznie na tym co czytam : P.S. Z czego najlepiej zrobić taki szybowiec ? Marny to stolarz, który nie wie z czego zrobić krzesło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.