Skocz do zawartości

Problem z monitorem...

Patryykk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może są modelarze którzy mieli ten sam problem ?

A więc, problem zaczą się już dawno.

Na początku troche pomigał i przestawał i było dobrze.

ale po pewnym czasie kiedy włącze monitor, zaczyna mrugać, na początku mocno, obraz jest z lewej strony przyciemniony. po kilku minutch migania, monitor zaczyna mrugać wolniej, i intensywniej, a obraz jest jasny. Przy koncowej fazie monitor przez chwile nie mruga, po kilku sekundach. Nie wiem w czym problem, da sie to jakoś naprawić ?

karta graficzna sprawna, bo testowałem na innym monitorze.

monitor testowałem też u znajomego, takie same objawy.

Dodaje filmik niżej:

http://www14.zippyshare.com/v/42608613/file.html

Opublikowano

Inwerter-inaczej przetwornica. 99% wina inwertera. Z tego co widać na filmie podświetlenie monitora dobre. Świetlówki od podświetlenia albo święcą (są dobre)albo nie świecą (zepsute),same z siebie nie migają. Poszukaj spuchniętych kondensatorów elektrolitycznych w torze zasilania inwertera i w samym inwerterze-te elementy padają najczęściej.

Jeżeli miałeś kiedykolwiek styczność z elektroniką, umiesz rozpoznać elementy i potrafisz lutować, powinieneś sobie poradzić-mogę pomóc na PW.

Opublikowano

jakieś 20min temu przeszukałem papiery, okazało się że na monitor jest 3 lata gwarancji a nie 2. Wiec muszę się przejechać do sklepu, ciekawe co powiedzą. Gwarancja nie jest tylko podbita, ale na szczescie mam fakture, wiec nie powinno być problemów.

Nie miałem nigdy styczności z elektroniką, ale myśle że narazie nie bedzie potrzebna. Zobaczymy co będzie w sklepie.

Opublikowano

Wszystko zależy od fachowca lub "fachowca" (takiego co to sie uważa za znawcę) do którego zaniesiesz. Jeśli to tylko kondensatory to koszt elementów nie przekroczy 5-10 zł . A za fatygę-czyli wymianę to już różnie sobie biorą od 30-100 zł. Szkoda ze nie mieszkasz bliżej, pomógłbym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.