Skocz do zawartości

Jaki silnik do ślizgu eco

jedrekxxd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie proszę o pomoc w dobraniu silnika do ślizgu. Mam zamontowany 540 i powiem tak bateria szybko pada, prędkość nie jest jakaś extra... Najlepiej jak byłby to silnik bezszczotkowy, proszę o pomoc:D

Opublikowano

Inrunnery samochodowe do łodek nie nadają się. Te mororki mają zbyt mały moment obrotowy. Szukaj silnika klasy 380, srednicy 28mm długości 50-60mm, os wału 3,17mm, obroty na 1 wolt napięcia 3900-4200. Zasilanie 2S lipo lub 3S life lub 7 Nimh.

Opublikowano

Inrunnery samochodowe do łodek nie nadają się. Te mororki mają zbyt mały moment obrotowy. Szukaj silnika klasy 380, srednicy 28mm długości 50-60mm, os wału 3,17mm, obroty na 1 wolt napięcia 3900-4200. Zasilanie 2S lipo lub 3S life lub 7 Nimh.

380 to raczej do mini eco
Opublikowano

28 średnicy to do Eco expert kolego, do mini eco to 20 mm średnicy, pytacie o silniki z HC. To szajs jak wszystko tam, do ścigania sobie kup lepiej Feigao , będzie o niebo lepsze. Nie patrzcie przez pryzmat kreciołków do autek bo te naprawde maja zbyt mały moment obrotowy, mają małą średnice wirnika./

Opublikowano

Jeśli Ci łódka wolno pływa, a pakiet się szybko rozładowuje,

to raczej proponuję poszukać lepiej dopasowanej śruby do silnika!

Posiadam kilka ślizgów na silnikach szczotkowych (Speed 500 race i speed 600) i nie narzekam ani na prędkość, ani na szybko rozładowujące sie akumulatory :)

P.S. A może problem w akumulatorach?

Opublikowano

Pakiecik mam profitexx 4350mAh śruby mam różne 30 - x 32,5 - x 32,5 - R oraz jedna starą nie wiem za bardzo jaka to jest ale jest troszkę nadłamana na niej prędkość była spora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.