el yaro Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Witam, chciałbym wymienić w mojej Big Lamie "servo arm", nawet nie wiem jak nazwać poprawnie po polski ten element....a chodzi mi o taki plastikowy element z dziurkami który przenosi ruch serva na ułożenie łopat. Nigdzie nie mogę znaleźć tego elementu. Przeczytałem , że taka wymiana (tzw. servo arm mod) poprawi sterowność przód tył i łatwość pilotażu na otwartej przestrzeni. Jeśli ktoś a Was wie gdzie mogę tę cześć kupić to bardzo proszę o wskazówki. Pozdrawiam Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 musisz kupić całe serwo lub samemu przedłużać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 To chyba będzie orczyk po polskiemu :mrgreen: http://www.allegro.pl/listing.php/search?category=8760&from_showcat=1&sg=0&string=orczyk+&change_view=1 Tu masz różne. W każdym sklepie modelarskim powinieneś dostać odpowiednie. W tym modzie nie chodzi tyle o wymianę orczyka co o zmianę pozycji popychacza względem osi serwa. Po prostu musisz mieć taki orczyk z dziurkami wzdłuż i przesunąć element przyczepiony do orczyka o dziurkę (lub kilka) dalej od osi serwa. Uważaj, ta zmiana wymaga ponownej regulacji modelu i powoduje ze helikopter jest bardziej czuły na ruchy drążków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el yaro Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź i pomoc. Pozdrawiam Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 el yaro, tylko nie myśl, że mocowanie orczyka jest standardowe i każdy podejdzie pod Twoje serwa. Tak dobrze to w tym biznesie nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el yaro Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 dzieki MiQ27, znając moje szczęście na pewno nie podpasuje i wtopie parę razy....tak już mam:) ale wiem już jaką drogą iść i gdzie szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Kurde, w ogóle nie czytasz, co Ci Verid napisał. Wyglądasz raczej na początkującego i taka wymiana orczyka sprawi tylko, że jeszcze gorzej będzie Ci się latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.