Cimek Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Witam Panowie mam wyciętą Zagi 1m i tutaj zaczynają się schody, gdzie środek ciężkości?.Zapomniałem jeszcze o małej sprawie jaki wykłon i skłon silnika (model z pchającym śmigłem dawno był) Dziękuje za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszm Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 26 cm od dziobu modelu. Silnik może być lekko w dół. Ale bez skłonu i wykłonu też latają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 26 cm od dziobu modelu. :shock: A skąd to wziąłeś? Znasz geometrię tego modelu? Odpowiedziałem Ci, Mateusz na innym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszm Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=18674 aby delta była właściwie wyważona, środek ciężkości powinien się znajdować 26 cm od dziobu modelu Jak coś źle napisałem- wybaczcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 No tak , a jaki związek ma tam opisywana delta z zagi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszm Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Mój błąd- wydawało mi się że Zagi i delta to to samo. Wybaczcie za wprowadzanie w błąd. Ciągle się uczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 W tym wątku http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=28542&postdays=0&postorder=asc&start=15 ECO-400 dał prawidłową receptę na ustawienia kąta. Z doświadczenia mogę tylko dodać, że im śmigło bliżej krawędzi spływu tym wychylenia mniejsze. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 e no ! odpowiedz byla dobra co Eco dal ale teoria juz niebardzo w temacie noname od Kwasia tez bylo to poruszane mozna poczytac :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Najlepiej jeśli oś silnika przechodzi przez SC skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.