Ireks Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Witam. Zwracam się z pytaniem do posiadaczy odbiorników Futaba R146iP PCM jak podłączyć zasilanie ( tj.gdzie plus a gdzie minus) oraz gdzie powinien znaleźć się przewód sygnału dla serwa. Załóżmy że układamy odbiornik (np. na stole :-) tak aby kwarc znajdował się na górze odbiornika. Szukałem przez google ale jakoś nie mogę nic namierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Pewnie tak, jak we wszystkich odbiornikach-po zewnętrznej "-", w środku "+", po wewnętrznej sygnał. Poza tym po stronie sygnału jest wcięcie na "skrzydełko" które mają wtyczki futaba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireks Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Też tak mi się wydawało i tak podłączyłem ale niestety odbiornik już nie zadziała .... :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireks Opublikowano 28 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Już wiem jak należy podłączać zasilanie. Może będzie to komus przydatne. Poniżej link do strony gdzie jest nawet próba rozbudowy tego odbiornika o dodatkowe 4 kanały http://kousaku.sblo.jp/category/33550-1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.