Gość horn3t Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Szukam informacji na temat szybowca (zdjęcia poniżej), model znalazł się w moim posiadaniu przypadkowo. Od poprzedniego właściciela dowiedziałem się jego przeznaczenie to loty na zboczu a powstał na południu polski. Szybowiec ma rozpiętość 2600 mm, długość 1200 mm pow. 62,5 dm. Masa z serwami bez balastu wyważającego, pakietu 1700g, Cecha charakterystyczną jest napęd lotek u góry płata. Konstrukcja modelu to płat i usterzenie styropian kryty fornirem, kadłub laminatowy. Interesuje mnie jaki profil został zastosowany i kto jest konstruktorem- wykonawcą. Dziś polatałem tym szybowcem i lata wyśmienicie (pomimo złamanego płata i nieudolnie naprawionego). Może ktoś coś wie o tej konstrukcji wiecej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Czy to nie Delfin konstrukcji Wiesława Shilera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Krzysiu ten model to ślicznotka , a Delfin to kanciasty typ z zadartym nosem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Fajnie, że pojawiły się jakieś sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Wiesława Shilera?Popraw błąd bo aż razi w oczy :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 A cóż Cię tak razi "młody człowieku" ? Shiler, Schier - wot, wsio rawno ? - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 ...z braku informacji model otrzymał nazwę COMET Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.