eze Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Stało sie .Przyleciala do mnie nowa zabawka z hc.Jest nim quanum telemetry system. Jestem w fazie testow tego ustrojstwa i bede mogl cos powiedziec wiecej za pare dni. Kupilem to po to by monitorowac napiecie na pakiecie lipo w modelu benzyniaka.Lipo podpiete bedzie do serwomechanizmow powerboxa.Zastanawiam sie czy bede mogl monitorowac wszystkie 3 pakiety wybierajac przycisk bind. http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10343&Product_Name=Quanum_2.4Ghz_Telemetry_System_%28Volt/Amp/Temp/mAh%29_V2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@verick Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Tez to nabylem i bede testowal. Dokupilem takze modul temperatury/amperażu aby miec coś wiecej niż tylko volty na wysiwetlaczu. Proponuje tez zapoznac sie z tematem na anglojezycznym forum: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1192809&page=10 Mam nadzieje, ze wiecej osob to kupi to bedzie nam latwiej sie wymieniac doswiadczeniem. Proponuje tez od razu kupic elastyczną antene. Waży znacznie mniej i jest latwiejsza do ulożenia w modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Witam! od miesiąca również używam tej telemetrii wraz z pomiarem ilości amperów i temperatury do aparatury Spektrum DX6i nie za bardzo pasowało mocowanie więc musiałem użyć lekko inwazyjnej metody montażu robiąc 5 otworów w obudowie i jedną w samej telemetrii :mrgreen: i jest ona teraz nie rozłączną częścią aparatury i mieści się w jest obrysie 8) bateria w moim przypadku wystarcza na kilka godzin lotu a z zasięgiem nie miałem problemu do dobrego człowiek się szybko przyzwyczaja i ciężko będzie z tego zrezygnować całość pozwala bardzo szybko określić kondycje pakietu pomiary amperów wydają się realne bez przekłamań teraz pakiety są wykorzystywane w 100% jak na razie mam tylko jeden minus przy 2 nadajnikach trzeba je za każdym razem parować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Witam Właśnie też chcę uzbroić sie w tą telemetrię, a widzę, że używasz jej z apką 2.4GHz. Zastanawiam się jak się ma jej 2.4 GHz do modułów Assan'a i Frsky, których używam. Nie będą się gryzły? Miałeś jakieś problemy z zakłóceniami w obie strony (aparatura zakłóca telemetrię - to jeszcze pół iedy, gorzej na odwrót...)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 telemetria nadaje i odbiera w systemie corony dsss a aparatura w dsm2 zakłóceń nigdy nie miałem przyzwyczaiłem się do niej po zmianie aparatury na razie się rozstałem z nią ale chyba będę musiał coś wykombinować bo jest to strasznie wygodne w porównaniu do wbudowanej telemetrii w dx8 która jest kłopotliwa przy zmianie samolotu proponuje od razu dokupić miękką antenę łatwiej ją wcisnąć w zakamarki niż plastik z zestawu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Odświeżę temat, właśnie zastanawiam się nad zakupem tej telemetrii. Jak Wam działa, czy macie z nią jakieś problemy, na ile wystarcza po czasie wbudowany w odbiornik akumulator? Proszę o Wasze opinie. Może znacie inne podobne systemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Witam No mam to "coś" :wink: no i trochę wkurzony jestem... Żadna metoda bindowania nie działa, ten http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=30964&highlight=quanum wątek znam... Próbowałem już chyba wszystkiego: najpierw Tx potem Rx, odwrotnie, nawet razem i... lipa. Najpierw było totalnie nic, potem kilka razy udało się na moment, potem na wyświetlaczu "No signal!", jeden raz uruchomiło się na dłużej, nawet udało mi sie polatać po menu i poustawiać pojemnośc pakietu i napięcia ganiczne pod LiFePo, niestety po ponownym włączeniu znowu kaplica "No signal!"... Dodam, że do zasilałnia Tx używałem juz różnych pakietów, od 2s LiFePo po 4S LiPo i...nic... Rx naładowany "pod korek"... Od tego momentu kiedy trochę działała już nic zupełnie się udaje... Niby się binduje, bo dioda na Tx przestaje mrugać, ale na ekranie Rx przez moment na środku w dole wyświetla się 0.00V i za chwilę "No signal!", naciśnięcie "Bind" w celu odszukania nie pomaga, można tak sobie czekać do usr...j śmierci, tylko "Searching..." i nic... Jeszcze jedno - przy symbolu antenki po prawej z dołu jest tylko X, więc brak sygnału... Aha, jeszcze: Tx jest w wersji 2.2, Rx 2.2, soft (przy starcie na ekranie) V3.0.0.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Udało się zbindować? Właśnie walczę z tym samym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.