Chriss Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Witam Jako że mamy piękną wakacyjną pogodę postanowiłem z tej okazji kupić sobię żaglówkę Victoria z firmy Thunder Tiger. Będzie to moja pierwsza żaglówka i chciałem wiedzieć czy była by dla mnie dobra? Wcześniej pływałem SEAWINDEM przez godzinę :mrgreen: . Chciałem wiedzieć również czy jest trudna w prowadzeniu i czy dużo różni się od Voyagera II Pozdrawiam i życzę miłych wakacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodzik Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Bardzo dobry wybór!!! To była moja I łajba z żaglem, jest posłuszna pływa dobrze przy średnich i prawie zerowych wiatrach. Na początku po przeczytaniu literatury przywiązałem łódkę dratwą w celu ewentualnego holowania - niepotrzebnie sznurek tylko przeszkadzał. Jeśli masz obawy czy sobie poradzisz wypuść łódkę tak aby wiatr spychał ja do brzegu. Dzięki niej zakochałem się w żaglach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Krzysiek, wszystkie te łódki prowadzą się podobnie. Victoria jest dobra, fajnie pływa i jest za przystępną cenę. VoyagerII jest wielkości Seawinda - 1m a Victoria ma około 70cm. Wyobraź sobie, że Gęby Moonsun przyszedł w tydzień z Hongkongu. Victorię trzeba by pomalować (do Seawinda malowanie kosztowało mnie ze 150zl za podkłady lakier i rozpuszczalniki) bo jest z gołego ABS-u a Voyager i Moonsun są laminatowe i pomalowane. Oczywiście można złożyć i bez malowania ale jak kadłub będzie wymagał jak Seawindzie obróbki to będzie wszystko widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcuis Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Witam Jako że mamy piękną wakacyjną pogodę postanowiłem z tej okazji kupić sobię żaglówkę Victoria z firmy Thunder Tiger. Będzie to moja pierwsza żaglówka i chciałem wiedzieć czy była by dla mnie dobra? Wcześniej pływałem SEAWINDEM przez godzinę :mrgreen: . Chciałem wiedzieć również czy jest trudna w prowadzeniu i czy dużo różni się od Voyagera II Pozdrawiam i życzę miłych wakacji Voyagera II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Krzysiek, ćwierkają mi wróbelki od samego rana, że zakup Moonsuna z HK masz w planach Może by tak Phantoma - jest tańszy, troszkę większy i........szybszy 8) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Pogadamy dziś na modelarni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Ok. pogadamy. Niestety Phantom już tańszy nie jest - wrócił do starej ceny (jak zamawialiśmy marcinowego Moonsuna to był tańszy, kosztował mniej jak 100$). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Kurcze ! :x I tak będe kupował w okolicach Grudnia- jak mam kupować PHANTOMA. Jakby kupować Victorie lub Moonsuna od kolegi z forum to moze nawet październik albo wrzesień. Się zobaczy... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.