RC FAN Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Witam mam taki problem z zdalnie sterowaną zabawką mojego siostrzeńca na 27 mhz. Brak było do niego nadajnika wiec wygrzebałam jakiś stary (27mhz), ale niestety brak w nim anteny moje pytanie brzmi: czy ten nadajnik będzie działał bez anteny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Nadajnik może i będzie działał, ale nie będzie miał czym emitować fali 27MHz - to przecież na chłopski rozum logiczne no nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RC FAN Opublikowano 16 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 rozumiem dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Niestety żaden z nadajników modelarskich nie będzie działał z zabawką.Inny system modulacji sygnału.Dodatkowo całość jest strojona cewkami.Dostrojenie całości graniczy z cudem i wymaga przyżądów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.