pilot Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Czy przy zapłacie za zakupy w zagranicznych sklepach kartą VISA pobierana jest prowizja ? Dostałem cennik z banku, tam stoi 3% ale nie wiem czy to prowizja VISA, czy banku i czy wszystkie tak mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojak Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Czy przy zapłacie za zakupy w zagranicznych sklepach kartą VISA pobierana jest prowizja ? Dostałem cennik z banku, tam stoi 3% ale nie wiem czy to prowizja VISA, czy banku i czy wszystkie tak mają. Transakcje bezgotówkowe są bez prowizji. Te 3 % to pewnie prowizja za wypłatę gotówki w bankomacie. Czyt to karta kredytowa (wypukła Visa Clasic) czy debetowa (płaski elektron)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 ...Czyt to karta kredytowa (wypukła Visa Clasic) czy debetowa (płaski elektron)? Ma być kredytowa, wypukła. W cenniku wyraźnie jest: marża pobierana przy przeliczeniach walutowych w przypadku dokonywania transakcji w walutach obcych - 3%. Wychodzi na to, że pobierają prowizję Chyba podziękuję za taka kartę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojak Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 W cenniku wyraźnie jest: marża pobierana przy przeliczeniach walutowych w przypadku dokonywania transakcji w walutach obcych - 3%. Wychodzi na to, że pobierają prowizję Chyba podziękuję za taka kartę. Oczywiście, to jakieś naciąganie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.