Skocz do zawartości

Pytanie do płacących VISĄ

pilot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy przy zapłacie za zakupy w zagranicznych sklepach kartą VISA pobierana jest prowizja ?

Dostałem cennik z banku, tam stoi 3% ale nie wiem czy to prowizja VISA, czy banku i czy wszystkie tak mają.

Opublikowano
Czy przy zapłacie za zakupy w zagranicznych sklepach kartą VISA pobierana jest prowizja ?

Dostałem cennik z banku, tam stoi 3% ale nie wiem czy to prowizja VISA, czy banku i czy wszystkie tak mają.

Transakcje bezgotówkowe są bez prowizji. Te 3 % to pewnie prowizja za wypłatę gotówki w bankomacie.

Czyt to karta kredytowa (wypukła Visa Clasic) czy debetowa (płaski elektron)?

Opublikowano
...Czyt to karta kredytowa (wypukła Visa Clasic) czy debetowa (płaski elektron)?

Ma być kredytowa, wypukła. W cenniku wyraźnie jest: marża pobierana przy przeliczeniach walutowych w przypadku dokonywania transakcji w walutach obcych - 3%.

Wychodzi na to, że pobierają prowizję :( Chyba podziękuję za taka kartę.

Opublikowano
W cenniku wyraźnie jest: marża pobierana przy przeliczeniach walutowych w przypadku dokonywania transakcji w walutach obcych - 3%.

Wychodzi na to, że pobierają prowizję :( Chyba podziękuję za taka kartę.

Oczywiście, to jakieś naciąganie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.