pilot Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 Czy przy zapłacie za zakupy w zagranicznych sklepach kartą VISA pobierana jest prowizja ? Dostałem cennik z banku, tam stoi 3% ale nie wiem czy to prowizja VISA, czy banku i czy wszystkie tak mają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojak Posted June 15, 2007 Share Posted June 15, 2007 Czy przy zapłacie za zakupy w zagranicznych sklepach kartą VISA pobierana jest prowizja ? Dostałem cennik z banku, tam stoi 3% ale nie wiem czy to prowizja VISA, czy banku i czy wszystkie tak mają. Transakcje bezgotówkowe są bez prowizji. Te 3 % to pewnie prowizja za wypłatę gotówki w bankomacie. Czyt to karta kredytowa (wypukła Visa Clasic) czy debetowa (płaski elektron)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilot Posted June 15, 2007 Author Share Posted June 15, 2007 ...Czyt to karta kredytowa (wypukła Visa Clasic) czy debetowa (płaski elektron)? Ma być kredytowa, wypukła. W cenniku wyraźnie jest: marża pobierana przy przeliczeniach walutowych w przypadku dokonywania transakcji w walutach obcych - 3%. Wychodzi na to, że pobierają prowizję Chyba podziękuję za taka kartę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojak Posted June 16, 2007 Share Posted June 16, 2007 W cenniku wyraźnie jest: marża pobierana przy przeliczeniach walutowych w przypadku dokonywania transakcji w walutach obcych - 3%. Wychodzi na to, że pobierają prowizję Chyba podziękuję za taka kartę. Oczywiście, to jakieś naciąganie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.