mefisto.boogie Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Witam! Z pewnością był taki temat ale nijak nie wiem gdzie szukac :? Chciałbym zbudowac swój pierwszy model RC. Ale w tym rzecz że według planów. Chciałbym prosić o plany modelu [marzy mi się MUSTANG] , albo nawet i już gotowy wzór do wydruku bym mógł od razu bawić się. W tym problem że nie wiem jakiego materiału użyć... Słyszałem coś o DEPRONie ale go nie mogę dostać na allegro :roll: Więc nie wiem co by było jeszcze dobre, a chciałbym by model był lekki. Kolejnym problemem jest elektryka ale ją poruszę jak zacznę kończyć model. Nijak się na niej nie znam i nie wiem jakby zrobić serwa i nadajnik połączyć z odbiornikiem. Pozdrawiam, Marcin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Poszukaj TUTAJ ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto.boogie Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Toć to wiem ;D Można liczy na pomoc? :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Twój pierwszy post dyskwalifikuje cię jako dyskutanta na tym forum. Wróć, jak odrobisz lekcję (czyli poczytasz to forum i cokolwiek zrozumiesz). Na tym forum WSZYSTKIE odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz w jeden, dłuższy wieczór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 DEPRON - to nazwa handlowa produktu pewnej firmy amerykańskiej. Tak naprawdę chodzi o tworzywo znane jako Polistyren Ekstrudowany. Robi się z niego np. tacki piankowe pod mięso, jakie kupujesz w sklepach. W postaci przydatnej do modelarstwa występuje najcześciej jako PODKŁAD POD PANELE PODŁOGOWE - wszelkie markety budowlane, sklepy z panelami itd. Paczka 10 arkuszy painki 5mm kosztuje średnio ok. 30zł. Na mustanga jeszcze trochę poczekaj. Zacznij od górnopłata z pianki - na forum popularny jest RWD5 by Skazoo, Zefirek czy TOTO. W dziale z Planami, jest przyklejony temat z linkami do zbiorów planów. Są tam tego TYSIĄCE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Nijak się na niej nie znam i nie wiem jakby zrobić serwa i nadajnik połączyć z odbiornikiem.To mi się podoba najbardziej :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto.boogie Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Ojejku chodziło mi o zestrojenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 poczytaj dział "od czego zacząć??", koledzy celowo nie podają ci wszystkiego na tacy żebyś nauczył się korzystać z forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.