mefisto.boogie Opublikowano 23 Lipca 2010 Opublikowano 23 Lipca 2010 Witam! Z pewnością był taki temat ale nijak nie wiem gdzie szukac :? Chciałbym zbudowac swój pierwszy model RC. Ale w tym rzecz że według planów. Chciałbym prosić o plany modelu [marzy mi się MUSTANG] , albo nawet i już gotowy wzór do wydruku bym mógł od razu bawić się. W tym problem że nie wiem jakiego materiału użyć... Słyszałem coś o DEPRONie ale go nie mogę dostać na allegro :roll: Więc nie wiem co by było jeszcze dobre, a chciałbym by model był lekki. Kolejnym problemem jest elektryka ale ją poruszę jak zacznę kończyć model. Nijak się na niej nie znam i nie wiem jakby zrobić serwa i nadajnik połączyć z odbiornikiem. Pozdrawiam, Marcin.
mefisto.boogie Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Opublikowano 23 Lipca 2010 Toć to wiem ;D Można liczy na pomoc? :oops:
kojot Opublikowano 23 Lipca 2010 Opublikowano 23 Lipca 2010 Twój pierwszy post dyskwalifikuje cię jako dyskutanta na tym forum. Wróć, jak odrobisz lekcję (czyli poczytasz to forum i cokolwiek zrozumiesz). Na tym forum WSZYSTKIE odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz w jeden, dłuższy wieczór.
madrian Opublikowano 23 Lipca 2010 Opublikowano 23 Lipca 2010 DEPRON - to nazwa handlowa produktu pewnej firmy amerykańskiej. Tak naprawdę chodzi o tworzywo znane jako Polistyren Ekstrudowany. Robi się z niego np. tacki piankowe pod mięso, jakie kupujesz w sklepach. W postaci przydatnej do modelarstwa występuje najcześciej jako PODKŁAD POD PANELE PODŁOGOWE - wszelkie markety budowlane, sklepy z panelami itd. Paczka 10 arkuszy painki 5mm kosztuje średnio ok. 30zł. Na mustanga jeszcze trochę poczekaj. Zacznij od górnopłata z pianki - na forum popularny jest RWD5 by Skazoo, Zefirek czy TOTO. W dziale z Planami, jest przyklejony temat z linkami do zbiorów planów. Są tam tego TYSIĄCE.
Qbatus Opublikowano 23 Lipca 2010 Opublikowano 23 Lipca 2010 Nijak się na niej nie znam i nie wiem jakby zrobić serwa i nadajnik połączyć z odbiornikiem.To mi się podoba najbardziej :jupi:
mefisto.boogie Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Opublikowano 23 Lipca 2010 Ojejku chodziło mi o zestrojenie
pawel66 Opublikowano 23 Lipca 2010 Opublikowano 23 Lipca 2010 poczytaj dział "od czego zacząć??", koledzy celowo nie podają ci wszystkiego na tacy żebyś nauczył się korzystać z forum
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.