Łukasz K. Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Witam!Jako że zbudowałem trochę modeli z depronu,postanowiłem zrobić model ze swojego projektu.Całość wykonam z izofloru 3mm profil:Jeszcze nie wiadomo Dziś może pierwsze fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 będziesz się opierał na zdjęciach? poco wyważać otwarte drzwi? tu masz dobrze latającą extre zaraz poszukam linka do planów edit: znalazłem http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=9114&postdays=0&postorder=asc&start=45 pod koniec strony jest link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 PO 3 dniach budowy po 5-6godz dzienie model już przybrał kształtów.Najgorszy był Kadłub-rozrysowanie go żeby choć troszeeeeeczkę przypominał extre.Teraz się martwię jak zrobić kabine.Na zdjęcie ze skrzydłem kadłub prz kabinie wydaje się być krzywy-dlatego tak że wcisnołem skrzydło do fotki. Ogólnie sorry za jakość ale telefon+piwnica to horor.Ogólnie już nie dlugo może będe miał sony ericsona z 8mpix aparatem więc już nie będziecie musieli oglądać fotek z muzycznej noki-jak zwykle wielkie sorry za jakość.Dziś była próba malowania ale mój depron nie chce się malować - nie chciało się wogóle kryć po 4 godzinych zmyłem farbą samą wodą.Po tym doświadczeniu postanowiłem okleić moją extre taśmami pakowymi.Nie jestem zadowolony ze skrzydeł-ale tak już musi zostać,za to bardzo zadowala mnie kadłub To tyle teraz fotki: Jeszcze w czasie dopasowywania Tu już w pełnej okazałości z usterzeniem Wspomniane usterzenie: (tąśma na dole bo ściskała dół kadłuba) Widok z góry Widok z boku: I ze skrzydełkami z wspomnianym krzywym kadłubem Jak się podoba?Osobiście jestem dumny bo nigdy tak staranie nie zrobiłem kadłuba:D Razem siedziałem nad nim 10 godzin. Wiem że nie którzy powiedzą że z extrą to ma wspolne tylko nazwe ale cóż. Do pawel66, Nie widziałem wcześniej tej extry,ale nie robie tego modelu bo mi się zachciało takiego tylko chciałem spróbować swych sił w samodzielnym zaprojektowaniu modelu. Pozdrawiam serdecznie Jak coś jutro zrobie to dam fotki ale narazie musze zrobić pożądki w modelarni bo mam straszny syf :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 dopuść sobie fotki bo na papierze toaletowym drukują w lepszej jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Nie za małe te skrzydła? Jakie są wymiary tego wszystkiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Kadłub 95 cm Skrzydła 100cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 extra ma skrzydła na bazie trapezu, twoje są proste i za wąskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Paweł,właśnie pisałem że nie jestem zadowolony ze skrzydła ale musi tak zostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Strasznie to wygląda - i "zdjęcia" i model. Lepiej skorzystać z gotowego planu niż budować coś tak krzywo i brzydko. Niektóre moje deprony po 100 godzinach w powietrzu i 1000 glebach wyglądają lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Strasznie to wygląda - i "zdjęcia" i model. Lepiej skorzystać z gotowego planu niż budować coś tak krzywo i brzydko. Niektóre moje deprony po 100 godzinach w powietrzu i 1000 glebach wyglądają lepiej. Nie dogryzaj ! Nie widzisz że kolega robi tutaj relację z pierwszej poważnej budowy na forum ? Każdy chce mieć swoje 5minut sławy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Strasznie to wygląda - i "zdjęcia" i model. Lepiej skorzystać z gotowego planu niż budować coś tak krzywo i brzydko. Niektóre moje deprony po 100 godzinach w powietrzu i 1000 glebach wyglądają lepiej. tylko nie wiem co jest krzywo o kadłubie pisałem ale jak ktoś nie czyta to tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Strasznie to wygląda - i "zdjęcia" i model. Lepiej skorzystać z gotowego planu niż budować coś tak krzywo i brzydko. Niektóre moje deprony po 100 godzinach w powietrzu i 1000 glebach wyglądają lepiej. tylko nie wiem co jest krzywo o kadłubie pisałem ale jak ktoś nie czyta to tak jest To że napisałeś, że jest krzywo nie znaczy, że nie mogę wyrazić swojej opinii. Jeśli wepchnąłeś skrzydło na siłę do kadłuba i kadłub się powyginał to domyślam się, że nie wzmacniałeś go niczym. Na pikniku w Kraśniku może zobaczę jak to lata i wygląda z bliska bo na Twoich zdjęciach największym horrorem jest model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 No niczym nie wzmocniłem bo kadłub nie jest jeszcze niegdzie pozmacniany,dojdą tam listewki sosnowe,a jak bede w modelarskim to kupie jeszcze węgiel. Mam pytanie do was jak zrobić kabinkę,i czy robić domek na silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Daj chłopakowi spokój . Nie czytałeś że robił ten kadłub 10h ? A tak na prawdę to myślę że ten post to podpucha i tak na prawdę chodziło tutaj tylko po pochwalenie się telefonem : "Ogólnie już nie dlugo może będe miał sony ericsona z 8mpix aparatem więc już nie będziecie musieli oglądać fotek z muzycznej noki-jak zwykle wielkie sorry za jakość" Tak na prawdę proponuję odłożyć koledze ten "model" na bok i zrobić coś prostszego np. deltę z depronu. Ale zanim to nastąpi wypadałoby zacząć od zakupu choćby nożyka do tapet + 2 opakowania NOWYCH wkładów żeby cięcie jakoś wyglądało ( twoje jest poszarpane i wygląda mizerie ). A najlepiej to idź na jakąś modelarnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 No niczym nie wzmocniłem bo kadłub nie jest jeszcze niegdzie pozmacniany A może nie jest powzmacniany bo go nie powzmacniałeś? Trochę takie masło maślane z ortografami. A teraz na poważnie: jak chcesz powzmacniać kadłub skoro już jest sklejony i jest "zamkniętą" konstrukcją? Konstrukcja łoża silnika zależy od tego jaki masz silnik i jak możesz go zamontować. Czasem nie opłaca się budować domku jeśli montujesz silnik przed wręgą na łożu wstecznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Mam nożyk stanleya i nie jest nigdzie poszarpane tylko tak pokazuja fotki,dam lepszej jakości jak będe miał aprarat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Mam nożyk stanleya i nie jest nigdzie poszarpane tylko tak pokazuja fotki,dam lepszej jakości jak będe miał aprarat Stanley pewnie jest laserowy i ostrzy się w nim nie wymienia a te wredne fotki zawsze kłamią a jeśli myślisz że Mpix odpowiadają za jakość zdjęć to się mylisz zbuduj sprawdź a potem opisuj na forum bo na razie robisz tylko śmietnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Kadłub 95 cm Skrzydła 100cm Nie wmówisz mi że tak jest, bo nawet wzrokowo widać że skrzydła są krótsze od kadłuba. :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperBeb Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Może to złudzenie bo wchodzą po jakieś 6-7cm w kadłub na jedną połówkę i to może dlatego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Nawet jeśli, to skrzydła i tak się nie nadają. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.