Skocz do zawartości

Turnigy 9X - Dwa pytania.

MisRC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam planuję zakup tej apki i mam do was dwa pytania :

- Czy ma ona nadajnik i odbiornik w zestawie? czy trzeba kupic moduł np taki : LINK

- Czy można np z mode 2 zrobić mode 4?

Opublikowano

Cześć.

- Czy ma ona nadajnik i odbiornik w zestawie? czy trzeba kupic moduł np taki : LINK

W pierwszej wersji faktycznie było tak jak mówisz, ale teraz częściej na rynku spotkasz się z tą : http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8992&Product_Name=Turnigy_9X_9Ch_Transmitter_w/_Module_&_8ch_Receiver_%28Mode_2%29_%28v2_Firmware%29 . W tej jest Nadajnik, moduł nadawczy i odbiornik.

- Czy można np z mode 2 zrobić mode 4?

Da się. :)

W system Settings>Stick Set> mode 1/2/3/4 . :) Jezeli jednak będziesz chciał zmienić z np. mode 1 na 2, musisz rozkręcić radio i przełożyć pewną sprężynkę z drążka, by gaz nie wracał Ci do środka.

Mam nadzieję, że zrozumiałeś. :)

Opublikowano
MisRC Zależy jaka turnigy 9x, bo do 2,4 trzeba by naprawdę dużo pokombinować żeby zmienić moduł. W Zestawie 2.4ghz Turnigy 9x jest Aparatura moduł odbornik bind plug, w starszej wersji 35mhz był tylko sam nadajnik bez modułu ,aczkolwiek ciężko go teraz dorwać raz na miesiąc na allegro /forum zdarzają się okazje i można własnie turnigy zakupic pod 35mhz, w tej 35mhz byl maly problem bo trzeba bylo wgrać nowe oprogramowanie, co do mode, da się pewno że się da :)
Opublikowano

1250mah 2s jak dobrze pamietam, na dniach powinna być własnie turingy 9x 2.4ghz

Jeden w komentarzu na stronie gdzie znajduję się aparatura napisał:

asked support, it should be restocked during this week. Let's hope so, I can't wait for mine ^

W rc-elektrotown powiedzieli mi że do 3 tyg powinna być u nich na sklepie więc czyli w hc na dniach pojawi się :)

Opublikowano

I teraz wyczytałem że potrzeba aku do niej jakie to aku?

Ja zamówiłem taki: http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7346&Product_Name=Rhino_2620mAh_3S_11.1v_Low-Discharge_Transmitter_Lipoly_Pack i pasuje idealnie, trzyma długo, mogę Ci go szczerze polecić. W innym wątku o Turnigy wstawiałem zdjęcia jak to wygląda - poszukaj. :)

Edit. Wstawię i tutaj.

Cześć.

Dziś doszedł do mnie tenże właśnie pakiecik.

Do radia podłącza się tą wtyczką:

Dołączona grafika

o tak. Pamiętaj, czarnym kabelkiem z lewej strony

Dołączona grafika

No i po upchaniu wszystkich kabelków wygląda to tak. :)

Dołączona grafika

I działa. 8)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Mam pytanko odnośnie zasilania nadajnika Turnigy 9x. Czy można kupić zwyczajne akumulatorki AA włożyć je do tego oryginalnego koszyka i korzystać z nich w Turnigy?

Nie ukrywam że interesuje mnie jak najtańsza opcja :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.