Skocz do zawartości

Spuchnięty pakiet.

Ghandi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialem sobie dzisiaj polatac extrimkiem, niestety jednak jedna celka z mojego pakietu powiedziala PUFFF i spuchla. Wywalilem ją z pakietu, zostal mi w ręce pakiet 2sp1, celki zdrowe itp itd. Pytanie - czy przerobic to co zostalo na pakiet 2sp1 czy wywalic wszystko w cholere?

Spuchnietą celke wywale do kosza na baterie i akumulatory.

Celka padła prawdopodobnie od kreta jaki ostatnio przezyl extrim (w zasadzie ostrzejsze lądowanie) zresztą ten pakiet niejedno juz przeszedl w extrimku ;)

Tak czy siak - bede musial zainwestowac za jakis czas w pakiecik 3sp1.

Gość slawekmod
Opublikowano

Cześć.Przerób pakiet na 2s.Szkoda wyrzucać cały.Ja ostatnio pogoniłem kreta i przy udeżeniu ew ziemię lekko zdeformowała się jedna cela w pakiecie 3s.Zmierzyłem napięcia podczas ładowania na wtyczce balancera i na zdeformowanej celce było ok 0,4v mniej niż na pozostałych dwóch.Ponieważ i tak pakiet spisałem na straty postanowiłem na nim polatać.Zamiast 16 minut lotu silnikowego było 6.Pomierzyłem napięcia i wyszło na zdeformowanej 2,85v a na pozostałych po 3,8 v.Ze względu na to , że celka nie spuchła i była tylko lekko zdeformowana podjąłem próbę reanimacji aku.Rozładowałem dwie pozostałe cele do 3 v/ogniwo i potem naładowałem cały pakiet. Po trzech cyklach ładowania (kontrola napięcia na wtyku balancera) okazało się że wszysto wróciło do normy , a różnica napięć między poszczególnymi celami nie przekracza 0,02v.Okazało się również, że czas lotu silnikowego jest podobny do tego na początku ( przed kretem).Na wyrzucenie tych dwóch pozostałych celek zawsze masz czas, ale jak okażą się być dobre to Ci jeszcze posłużą.

Opublikowano

zostaw go sobie- w ten sposob nie zanieczyscisz srodowiska i bedziesz miec zapasowy pakiet :) albo tak jak mowi slawko_k-wystaw w dziale "bank sprzetu do przekazania"

Opublikowano

dzieki za odpowiedzi :) przerobie go na 2sp1 w takim razie , u mnie ostatnio z kapuchą strasznie cieniutko wiec nie stac mnie na wywalanie lub oddawanie :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.