pterek Opublikowano 30 Lipca 2010 Opublikowano 30 Lipca 2010 Witam! Mam mały problem z aparaturą DX5 lub może z odbiornikiem (AR500) już sam nie wiem. Co jakiś czas podczas lotu tracę kontakt z odbiornikiem, samolot swobodnie szybuje a po kilku sekundach odzyskuję ( na szczęście) kontat i sterowności, chyba że wczesniej spotkam kreta. Miałem tak już kilka razy i nie mam pojęcia co moze być nie tak. Regulator zmieniałem na nowy i dalej to samo. Proszę o radę.
MironRC Opublikowano 30 Lipca 2010 Opublikowano 30 Lipca 2010 antenę sprawdź w radiu i w odbiorniku, miałem podobna sytuację w DX6i okazało się ze plastik pękł w radiu (antena) i traciłem zasięg, dziwne ale tak było.
pterek Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Opublikowano 30 Lipca 2010 Sprawdziłem, rozebrałem nawet aparaturę.
MironRC Opublikowano 30 Lipca 2010 Opublikowano 30 Lipca 2010 dziwne, mam 4 AR500 i nie mam kłopotów, a inny odbiornik tez traci kontakt? sprawdzałeś?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.