Adrian123 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Witam. Jest to mój pierwszy post na forum chociaż odkąd się zarejestrowałem przez moje ręce przewinęło się już troche modeli ale ten sprawia mi najwięcej radości. Jest to model na zbocze. Kadłub i skrzydła dostałem.Podobny model można nabyć w firmie 'modellot' (w ciekawych ofertach jest cennik). Troche danych: rozpiętość: 80cm cięciwa plata:19>11 cm profil: rg15 waga do lotu : 340g(jedanak do szybszego latania troche go dociążam) Kilka fotek: W niedzielę postaram się nagrać jakiś film. qpa: Poprawiłem fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarko25 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Fajny modelik:), ja jednak wole większe rozpiętości... Jakie masz obciążenie powierzchni, i na jakich zboczach latasz (przy jakich predkosciach wiatru)? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian123 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Z tego co podawali w niedziele i poniedziałek wiało około 15km/h. W niedziele odbył się oblot i śmiga naprawdę szybko. Na razie latałem na zboczu w Bielawie(nie daleko domu).Też wole większe rozpiętości jednak wiąże się z większymi kosztami.obciążenie powierzchni z tego co wyliczyłem(mogłem troche pomieszać) wynosi 32g/dm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubad Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Z tą wagą którą podałeś (bez obciążenia) wychodzi 28g/dm^2 :wink: Powierzchnia połówki płata to 6dm (wzór na pole trapezu) Razy 2 i cały płat ma 12dm. Waga to 340. więc 340:12=28 Chyba tak to się liczy :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian123 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgadza się ale jak już wcześniej pisałem przy fajnych warunkach doważam go jakoś o 30g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.