baziu123 Posted August 5, 2010 Share Posted August 5, 2010 Witam chciałem w tym wątku pokazać budowę moje trzeciego z życiu samolotu Rc. Wybór padł na Extre 330 wykonaną ze styroduru przez kolegę z forum o ksywce KILOP paczuszka doszła do mnie bardzo szybko wiec wrzucam zdjecia co fabryka dała. Nic tylko brać sie za sklejanie:) Wieczorkiem troszkę popracowałem skleiłem skrzydło i okleiłem je papierem do oklejania papierem użyłem kleju rakol w stosunku 1;1 z wodą Zaś cały zestaw postanowiłem kleić klejem z rodziny poliuretanowych, uważam że jest to dobra decyzja patrząc na strukturę materiału gdyż, klej ten działa na zasadzie pianki montażowej a co za tym idzie wżera się w materiał. Edit; Troszeczkę do przodu zostały powycinane i wzmocnione stery kierunku i wysokości, zostały wklejone lotki na skrzydłach a samo skrzydło wmontowane w kadłub, i pomału zaczyna nabierać to wszystko kształtu:) Mam małe pytanko czy pakiet i regulator umieścić nad skrzydłem czy może pod,dla mnie naj wygodniej było by nad skrzydłem ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie pod względem właściwości lotnych ?A środek ciężkości w jakim miejscu ustalić? pozdrawiam Edit; Extra stoi juz na własnych nogach,zamontowane zostało podwozie,zrobione gniazda pod serwa, i mocowanie silnika. Tylko upchać jeszcze pakiet regulator odbiornik i można juz śmiało w górę pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel66 Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 pakiet umiejscawiaj na końcu jak wsadzisz już wszystkie bebechy SC zazwyczaj to 1/3 płata ale do akrobacji nieco dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilop Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 baziu123 : powiem że tempo prac masz niesamowite pewnie jeszcze z dzień i będziesz fruwał już ta Extra:) jak coś to pytaj jak do tej pory ja może w tym tygodniu zabiorę się za składanie karasia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz K. Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 a czym te modele można malować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyrax_ojz Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 np. farby akrylowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.