HubertFab Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Witam. Czy mogę tym regulatorem zastąpić zwykły samolotowy?? Potrzebuję tani regulator 40A do motoszybowca i ten wydaje się być dobry. Dlaczego jest oznaczony jako Heli? Czy to przez to, że np silnik rozpędza się 5 sekund ? Pozdrawia Hubert.
MisRC Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 chodzi tu o miękki start czyli tak jak napisałeś silnik się rozpędza a nie odrazu ma kopa.
Guest Anonymous Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Softstart możesz wyłączyć. Spokojnie możesz użyć tego regulatora do samolotu.
HubertFab Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 To super! A czy na pewno mogę go obciążyć czterdziestoma amperami ? Radiator wygląda nieźle więc powinno sobie poradzić, ale tak dla pewności zapytałem. Pozdrawiam.
M-712 Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Ja podłączę się do tematu czy BEC nie jest za słaby w tym regulatorze inne tej wielkości mają bece po 2 czy 3 ampery a ten ma 1.5 ampera? W specyfikacjach regla jest napisane że na 15 sekund można go obciążyć 50 amperami więc myślę że tak ale nie miałem go więc nie jestem w stu procentach pewien. M-712
HubertFab Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 BEC to układ regulawania napięcia 5V. Zasila odbiornik i wszystko podłączone do niego. Ja z 3S BEC 1.5A latam motoszybowcem z 6 serwami HXT900 :wink: :wink: . Jak mierzyłem prąd BEC'a to pobiera max 1,2A jak się przytrzyma lotkę czy coś to idzie więcej dopiero. Mam nadzieję, że ten regiel ogarnie silnik Turnigy o ciągu 1.850 kg ... :wink:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.