kminek Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Heja, Jestem kompletnie początkującym amatorem jesli chodzi o RC Za młodu duzo sklejalem modeli plastikowych. Dzis hobby wrocilo ze zdwojoną siłą. Kolega namowil mnie no i... nabylem swoje pierwsze cacko. PELIKAN - CESSNA 480 RTF 2,4 gHz Pierwszy lot? Dzisiaj! Rezultat: start z ręki, lot 8 sek i... konkretny kret. Złamany ster kierunku i wgiete skrzydlo w miejscu mocowania gumek. Lekko potłuczona osłona silnika. Ster skleilem... ładuje Li-Polki ...i szukam dobrego miejsca w Krakowie do nauki latania Niniejsze forum to rewelacyjne kompedium wiedzy jesli chodzi o modelarstwo RC dlatego z miłą checia sie tutaj zapisalem. Pozdrawiam wszystkich początkujących!
kminek Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Kolejny lot odbyl sie tego samego dnia jeszcze Gdzie: Łąki Nowohuckie Wspomoglem sie pomocą kolegi ktory najpierw wyprowadzil model na odpowiednią wysokosc a pozniej przekazal mi nadajnik. Uadlo mi sie zrobic kilka krgów (lotkami) i...wylądować bez kreta! Kolejna rundka rowniez calkiem udana aczkolwiek pakiet juz sie konczyl i niestety niewprawny gosc jak ja nie zdążyl wyprowadzic w pore modelu z nad malego bagienka. Model zakrecił na miekką kępę. Nic sie nie połamało ale okazało się że wygiąłem oś Jednym slowem: przygoda z RC rozpoczęta! Pozdrawiam!
Callab Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Gratulacje! Witamy w naszym gronie :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.