Skocz do zawartości

Hitec opiti 6 jakieś cuda

lisartur

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj latałem jakieś 4 minuty po czym samolocik odleciał jakieś 300 metrów i wleciał w wysoką trawę.

Zostawiłem włączony nadajnik i poszedłem szukać modelu po około 5 minutach znalazłem go i podnosząc z ziemi mój model pikał co około 3 sek. podszedłem do nadajnika nie było sterowani model nie reagowała na żadne wychylenia drążków.

Wyłączyłem wszystko a następnie włączyłem nadajnik potem odbiornik ale nadal nie było sterowania więc jeszcze raz odłączyłem wszystko sytuacja powtórzyła się może ze 3 razypo czym poruszałem dązkami serwami załączyłem i było wszystko ok.

CO TO MOGŁO BYĆ?

Potem dalej latałem bez problemów aż do wyczerpania akumulatora.

Czym mogło to być spowodowane że nie było sterowania

Mam nadajnik i odbiornik HITEC OPITC 5 HPD-07RH QPCM 35 MHz

Opublikowano

Mi zdarzyło się to samo tylko ja mam Eclipsa 7. Po około minucie lotu uszłyszałem pikanie modelu i całkowicie straciłem kontrolę. Na szczęście wszystkie stery ustawiły sie na zero i wylądował sam bez uszkodzeń. Wtedy nie odważyłem się latać ale potem wszystko działało. Nie wiem co się stało :?:

Opublikowano

Mam pytanko bo obok jest CPN czy tiry które tam stały pewnie miały CB czy mogło to mieć wpływ na moją aparaturę?

Czy lepiej mieć aparaturę na 2,4Ghz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.