Krzycho Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Ćwiczyłem sobie latanie samolotami na tym symku i wszystko jest ok. Ale chciałbym spróbować polatać helikopterem i jedyne co mi się udało to ustawić,przypisać ogon .Reszta to nie mam pojęcia daje powoli gazu i nagle łapie duże obrotu ściągam drążek do dołu obr.zero,nie chce pochylać się przód tył. Mam ustawione PPM, tarcza180st ,helikopter i co dalej powinno być? Mam MX12 Pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 O ile sie nie myle to do AFPD i latania helikami to chyba musisz mieć ustawiony zwykły program do samolotów, a resztę rzeczy takich jak skok łopat, przód tył, boki i obrót ustawiasz sobie tak samo jak stery do poszczególnych kanałów w zwykłym modelu samolotu (na symulatorze oczywiście) czyli controls w nemu i potem wybierasz swój kontroler i naciskasz poperties. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Nic nie działa na airplane. Gaz mam na prawej manetce w lewo lewa manetka nie reaguje. Siedze od wczoraj i nie mogę nic zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 A kalibracje zrobiłeś? Ja też tak miałem i sie okazało że przy kalibracji znalazło wszytstkie kanały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 A kalibracje zrobiłeś? Ja też tak miałem i sie okazało że przy kalibracji znalazło wszytstkie kanały.Dokładnie - zrobić kalibrację i przypisać kanały! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 napisz do mnie na gg wszystko ci opisze co i jak ustawić gg- 413620 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 A może dla potomności napisz na forum publicznym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 OK wchodzimy w controls wybieramy swój nadajnik i wyskakuje nam okienko, zjeżdżamy na dół i mamy coś takiego: zaznaczyłem te opcje które należą do heli proponuję ustawić tak jak na zdjęciu jeśli coś się nie będzie zgadzało wystarczy to podmienić. :arrow: Nie zawsze kanał który u mnie ustawiony jest na np. skok jest taki sam jak u innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 a jaka opcja odpowiada za odwrócenie skoku łopat :?: (żeby ćwiczyć lot na plecach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 ECO400, po prostu ściągadz drążek na minimum i masz odwrocony ciąg. Operujesz gazem poniżej "lini" na której helik wisi. Aha i trymer maksymalnioe na dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Ok skok łopat mam tak ustawiony ze jeśli ujmę gaz to odwraca się, ale nie można polatać na plecach bo jeśli ujmuje gaz to nie ma wystarczająco siły nośnej. Mam sprzężony skok i obroty wirnika na jednym kanale. Dobrze :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Źle, obroty ustaw na 100% bez kontroli a skok podpisz tam gdzie chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Działa. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Źle, obroty ustaw na 100% bez kontroli a skok podpisz tam gdzie chcesz. A można trochę jaśniej bo nie łapie.A też bym polatał na pleckach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Źle, obroty ustaw na 100% bez kontroli a skok podpisz tam gdzie chcesz. A można trochę jaśniej bo nie łapie.A też bym polatał na pleckach. Odpowiednik latania w idlu - czyli stałe obroty na wirniku a kontrola tylko w skoku łopat. Jeżeli chodzi o podpisanie skoku tam gdzie się chce - nie wiemy czy kolega lata w mode 1, czy mode 2 - więc ma wybór.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Ok już wszystko ustawiłem tak ja należy. Wcześniej miałem sprzężony gaz ze skokiem i dlatego nic nie dało się zrobić :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.