michalman Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Nie wiedziałem gdzie napisać ten temat, więc jeśli jest źle, to proszę o przeniesienie co sądzicie o tej kamerze? http://allegro.pl/item1176252662_pilot_breloczek_mini_kamera_720x480_sd16gb_gratis.html Może ktoś coś takiego posiada? Jaka jest tego jakość? Chciałbym sobie polatać z kamerką na pokładzie Warto kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Parametrami wygląda świetnie, ale... Obiektyw o wielkości szpilki nigdy nie da ci dobrego jakościowo obrazu. A co do reszty, poszukaj opinii użytkowników o tym produkcie i najlepiej filmów nakręconych tym wynalazkiem, np. na Youtubie. Żeby nie okazało się, że parametry są gorącym życzeniem producenta. Pamiętaj też, że fizyczna wielkość matrycy jest w korelacji z rozdzielczością. Ważny jest rozmiar piksela. Im mniejsza matryca, a większa rozdzielczość - tym mniejszy piksel = gorszy obraz, większy szum. Łatwo jest szpanować ilością Mpx... Trudniej sprawić, by obraz wyszedł dobrze. Jak zauwazysz, większość lustrzanek ma ogromne matryce, a stosunkowo małą rozdzielczość - właśnie dlatego, żeby obraz był dobry i bez szumów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Znalazłęm na youtube film wykonany prawdopodobnie taką kamerką : LINK ; 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 mam taka kamerę i zrobiłem nawet sporo filmów ,na karcie 2 Giga mieści się ok 17 minut filmu.Z jakosci jestem naprawdę zadowolony.Co prawda nadaje się do zamontowania na "elektryku"bo na spalince za dużo wibracji i za szybki Nie umiem tylko zmienic daty :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Znalazłęm na youtube film wykonany prawdopodobnie taką kamerką : LINK ; 2 Tak, to są filmiki z tej kamerki. Sam zastanawiam się nad kupnem (kolega ma taką). Jakością może nie grzeszy... no ale w stosunku do ceny oraz wielkości nie jest źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 http://193.23.48.135/item1180023557_mini_kamera_szpiegowska_internetowa_720x480_tanio.html A co powiecie na taką kamerką? Czy to nie jest jakis klon tej Turnigy? Może mial ktos taka i wypowie sie na jej temat. Nie sugerujcię się podana ceną. przesyłka kosztuje 30zł wiec kamerta wychodzi za 75zł, ale to i tak wmiare tanio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakis_cro Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 qurcze, na filmiku jakość jest lepsza niż w moim FCO2. Ciekawe jak to będzie wyglądać podczas lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Miałem Fco 2 ale to był kit w porównaniu do breloka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Mam t kamer i polecam jak najbardziej !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale kup na ebay'u np. tu : http://cgi.ebay.com/Car-Key-Chain-Hidden-Web-Spy-Camera-DVR-Anonymous-Buy-/180533458406?pt=Digital_Cameras Trochę info tutaj : http://epheli.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=23590&start=0&sid=cd596e676d186e8428da18ebb2931e44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewsky Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 ... Nie umiem tylko zmienic daty :cry: W tym opisie na allegro jest zawarty sposob zmiany daty http://allegro.pl/item1176252662_pilot_breloczek_mini_kamera_720x480_sd16gb_gratis.htmlPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakis_cro Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Panowie kto ma konto na ebay'u? Jak by co to piszę się na wspólne zakupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 ja zmieniałem datę tak : W ktalogu głównym tworzysz plik time.txt w środku wpisujesz datę np. 2010.10.10 12.46 To zapisujesz, odłączasz kamerę, podłączasz i już jak zniknie ten plik to jest ok Te kamery są różne, w niektórych tworzymy plik time.txt w drugich DGM.txt, trzeba popróbować mi na kamerce z kartą 1 GB zmieściło się 20 min. filmu i jeszcze połowa karty była wolna ja mam konto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Znalazłęm na youtube film wykonany prawdopodobnie taką kamerką : LINK ; 2 Może ja mam oko skrzywione, ale na mój gust to jest dalekie od 30-tu fps-ów. Tyle, że przynajmniej nie smuży tak, jak niektóre Gumcamy. Ale na pewno lepsze niż nic, lub inne wynalazki z Azzji. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zwroccie uwage na zastosowana karte- moze moja trafila sie wadliwa (kupilem ta z UH), ale standardowa karta powoduje zaciecie sie filmu. Kupilem niedawno karte SDHC i rezultaty sa juz zadowalajace- nic sie nie tnie. Tamta trafila na zapas do aparatu, wiec nic nie stracilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Panowie, a jak jest z wagą tego urządzenia?, bo jeśli waży mniej niż moja nokia to chyba jeszcze dziś zamówie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubertFab Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Link do kamery w HobbyCity. Według nich waży 18 gram. Ale można odpiąć to metalowe kółko, wyjąć baterię i zasilić z BEC'a ESC. Krzysiek: Ta bank sobie poradzi twój trenerek z nią :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 tak dokładnie, kamerka jest ultra lekka, w środku jest mały pakiecik li-pol złożony z jednej celi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Dzięki! No to zamawiamy:D. Obym miał jeszcze ją do czego przyczepić hehe:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Ja mocuje na taśmę, kamera jest tak lekka że utrzymuje się bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Nie czym, tylko do czego.... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.