Skocz do zawartości

Kamera z allegro

michalman

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Parametrami wygląda świetnie, ale... Obiektyw o wielkości szpilki nigdy nie da ci dobrego jakościowo obrazu. A co do reszty, poszukaj opinii użytkowników o tym produkcie i najlepiej filmów nakręconych tym wynalazkiem, np. na Youtubie.

Żeby nie okazało się, że parametry są gorącym życzeniem producenta.

Pamiętaj też, że fizyczna wielkość matrycy jest w korelacji z rozdzielczością.

Ważny jest rozmiar piksela. Im mniejsza matryca, a większa rozdzielczość - tym mniejszy piksel = gorszy obraz, większy szum.

Łatwo jest szpanować ilością Mpx... Trudniej sprawić, by obraz wyszedł dobrze.

Jak zauwazysz, większość lustrzanek ma ogromne matryce, a stosunkowo małą rozdzielczość - właśnie dlatego, żeby obraz był dobry i bez szumów.

Opublikowano

mam taka kamerę i zrobiłem nawet sporo filmów ,na karcie 2 Giga mieści się ok 17 minut filmu.Z jakosci jestem naprawdę zadowolony.Co prawda nadaje się do zamontowania na "elektryku"bo na spalince za dużo wibracji i za szybki

Nie umiem tylko zmienic daty :cry:

Opublikowano

Znalazłęm na youtube film wykonany prawdopodobnie taką kamerką :

LINK ;

2

Tak, to są filmiki z tej kamerki. Sam zastanawiam się nad kupnem (kolega ma taką). Jakością może nie grzeszy... no ale w stosunku do ceny oraz wielkości nie jest źle

Opublikowano

ja zmieniałem datę tak :

W ktalogu głównym tworzysz plik

time.txt

w środku wpisujesz datę np.

2010.10.10 12.46

To zapisujesz, odłączasz kamerę, podłączasz i już jak zniknie ten plik to jest ok :)

Te kamery są różne, w niektórych tworzymy plik time.txt w drugich DGM.txt, trzeba popróbować :)

mi na kamerce z kartą 1 GB zmieściło się 20 min. filmu i jeszcze połowa karty była wolna :)

ja mam konto :)

Opublikowano

Znalazłęm na youtube film wykonany prawdopodobnie taką kamerką :

LINK ;

2

Może ja mam oko skrzywione, ale na mój gust to jest dalekie od 30-tu fps-ów. :P

Tyle, że przynajmniej nie smuży tak, jak niektóre Gumcamy.

Ale na pewno lepsze niż nic, lub inne wynalazki z Azzji. :wink:

Opublikowano

Zwroccie uwage na zastosowana karte- moze moja trafila sie wadliwa (kupilem ta z UH), ale standardowa karta powoduje zaciecie sie filmu. Kupilem niedawno karte SDHC i rezultaty sa juz zadowalajace- nic sie nie tnie. Tamta trafila na zapas do aparatu, wiec nic nie stracilem.

Opublikowano

Link do kamery w HobbyCity.

Według nich waży 18 gram. Ale można odpiąć to metalowe kółko, wyjąć baterię i zasilić z BEC'a ESC.

Krzysiek: Ta bank sobie poradzi twój trenerek z nią :jupi:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.