lukaszparczew Opublikowano 6 Lipca 2007 Opublikowano 6 Lipca 2007 witam ja mam modele tez i z innym profilem mam i z profilem hn 1033 jeden a poprostu ten profil co napisałem jest szybki i bardzo dobry duzo kolegów lata na nim i go polecało, na zboczu kolega na tym profilu latał ze stalowej woli 45min i ja tez dlatego polecam bo go sprawdziłem 8) a modeli mam duzo przewznie szybowce , mam lotkowca zrobionego z profilu do f3j jest dobry :] teraz robie lotkowca z profilu sd7037 1,5rozp pozdro kanał .64
Kubad Opublikowano 6 Lipca 2007 Opublikowano 6 Lipca 2007 Może tylko mi się tak wydaje, ale twoje wypowiedzi są pisane językiem trudnym do zrozumienia, mógłbyś bardziej się postarać?? :wink:
mammuth Opublikowano 6 Lipca 2007 Opublikowano 6 Lipca 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133
malinn Opublikowano 7 Lipca 2007 Opublikowano 7 Lipca 2007 Ja latałem 2,5godziny na wydmie 4 metrowej na profilu sd7080 i co z tego? Ten profilek raczej na zbocze ale i dlg nim ciskam. Sd 7037 - też latałem i powiem ,że miło się lata. Stosunkowo trudno go przeciągnąć. Jednak to profil bardziej termiczny niż na zbocze Sd7084 - też latałem ale mało i się odnośnie tego nie wypowiem. Trzeba pamiętać, że na zboczu i cegła poleci i dzwi od stodoły bez profilu. Mocno uniwersalny jest hn1033 - na nim sporo latałem i powiem, że ma spory zakres prędkości co mi się bardzo podobało. Ładnie też chodzi przy obc. 17g/dm2 do 25g/dm2 (takie miałem okazje testować z kolegą). Zauważ że arthobby stosuje w szybolach od rozp.1m do 2,5m i to musi też o czymś świadczyć. Ogólnie z moich doświadczeń moge napisać tak: Szybowiec termiczny - sd7037 zboczowy - sd 7080 , rg 15 , rg14 uniwersalny (termika , zbocze ,dlg) hn 1033 Szczerze to moge polecić hn1033 bo ten profil sprawdziło sporo osób i na razie nie znam negatywnych opini na jego temat. Czyli można zaryzykować stwierdzenie ,że to profil b.udany
krzysiek w Opublikowano 10 Lipca 2007 Opublikowano 10 Lipca 2007 tak przy okazji - prawie zawsze widzę tylko Sxxxx/SDxxxx/RGxx - ja dzis pierwszy raz mialem doczynienia z profilem mh 32.Model 1.5m (rmini).Poprostu rewelacja. :jupi: Da sie model zatrzymac prawie w miejscu,ladnie reaguje na wszelki kopniecia termiki.JUtro jede na 3 tygodnie na zbocze,wiec i tam sie go przetestuje :twisted:
Rafal B. Opublikowano 11 Lipca 2007 Opublikowano 11 Lipca 2007 Da sie model zatrzymac prawie w miejscu W szczególności gdy lubi szybkość i przy szybszych lotach lepiej się sprawuje.
Ahorex Opublikowano 12 Lipca 2007 Opublikowano 12 Lipca 2007 Da sie model zatrzymac prawie w miejscu W szczególności gdy lubi szybkość i przy szybszych lotach lepiej się sprawuje. Jak sie może zatrzymać jak lubi szybkość???
MiQ27 Opublikowano 12 Lipca 2007 Opublikowano 12 Lipca 2007 Jak sie może zatrzymać jak lubi szybkość??? W silnym wietrze od dziobu ?
Rafal B. Opublikowano 12 Lipca 2007 Opublikowano 12 Lipca 2007 Jak sie może zatrzymać jak lubi szybkość??? Myślę, że Krzysiek troszkę przesadził z tym zatrzymywaniem się ale fakt faktem ostatnio ktoś z dlgowców mówił, że do skrzydeł na tym profilu model powinien wazy więcej jak 300 gram bo jakby nie było ten profil lubi większe obciążenia a co za tym idzie i szybkości.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.