lukaszparczew Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 witam ja mam modele tez i z innym profilem mam i z profilem hn 1033 jeden a poprostu ten profil co napisałem jest szybki i bardzo dobry duzo kolegów lata na nim i go polecało, na zboczu kolega na tym profilu latał ze stalowej woli 45min i ja tez dlatego polecam bo go sprawdziłem 8) a modeli mam duzo przewznie szybowce , mam lotkowca zrobionego z profilu do f3j jest dobry :] teraz robie lotkowca z profilu sd7037 1,5rozp pozdro kanał .64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubad Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Może tylko mi się tak wydaje, ale twoje wypowiedzi są pisane językiem trudnym do zrozumienia, mógłbyś bardziej się postarać?? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Ja latałem 2,5godziny na wydmie 4 metrowej na profilu sd7080 i co z tego? Ten profilek raczej na zbocze ale i dlg nim ciskam. Sd 7037 - też latałem i powiem ,że miło się lata. Stosunkowo trudno go przeciągnąć. Jednak to profil bardziej termiczny niż na zbocze Sd7084 - też latałem ale mało i się odnośnie tego nie wypowiem. Trzeba pamiętać, że na zboczu i cegła poleci i dzwi od stodoły bez profilu. Mocno uniwersalny jest hn1033 - na nim sporo latałem i powiem, że ma spory zakres prędkości co mi się bardzo podobało. Ładnie też chodzi przy obc. 17g/dm2 do 25g/dm2 (takie miałem okazje testować z kolegą). Zauważ że arthobby stosuje w szybolach od rozp.1m do 2,5m i to musi też o czymś świadczyć. Ogólnie z moich doświadczeń moge napisać tak: Szybowiec termiczny - sd7037 zboczowy - sd 7080 , rg 15 , rg14 uniwersalny (termika , zbocze ,dlg) hn 1033 Szczerze to moge polecić hn1033 bo ten profil sprawdziło sporo osób i na razie nie znam negatywnych opini na jego temat. Czyli można zaryzykować stwierdzenie ,że to profil b.udany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 A jakieś profile z rodziny Epplera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 tak przy okazji - prawie zawsze widzę tylko Sxxxx/SDxxxx/RGxx - ja dzis pierwszy raz mialem doczynienia z profilem mh 32.Model 1.5m (rmini).Poprostu rewelacja. :jupi: Da sie model zatrzymac prawie w miejscu,ladnie reaguje na wszelki kopniecia termiki.JUtro jede na 3 tygodnie na zbocze,wiec i tam sie go przetestuje :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Da sie model zatrzymac prawie w miejscu W szczególności gdy lubi szybkość i przy szybszych lotach lepiej się sprawuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahorex Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Da sie model zatrzymac prawie w miejscu W szczególności gdy lubi szybkość i przy szybszych lotach lepiej się sprawuje. Jak sie może zatrzymać jak lubi szybkość??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Jak sie może zatrzymać jak lubi szybkość??? W silnym wietrze od dziobu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Jak sie może zatrzymać jak lubi szybkość??? Myślę, że Krzysiek troszkę przesadził z tym zatrzymywaniem się ale fakt faktem ostatnio ktoś z dlgowców mówił, że do skrzydeł na tym profilu model powinien wazy więcej jak 300 gram bo jakby nie było ten profil lubi większe obciążenia a co za tym idzie i szybkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.