pmaverick Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Panowie, swojego EG PRO napedzam takim silniczkiem. Wczoraj zakupilem nowy regulator Pulso 33A+. Dziwna sprawa. Zmierzyłem prad na max obrotach = tylko 17A :shock: Nie powinno być ok 25-28A? Regulator robi sie mocno ciepły. Nie gorący, ale poprzedni kitowy Esky wyciagniety z HoneyBee King'a (25A) byl chlodniejszy od tego Pulso 33. Czy z tym silnikiem jest wszystko ok? Lopatki smigla 9x4,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Jakie napięcie zasilania? I na jakiej podstawie sądzisz że powinno być 25-28? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Pewnie doszedł do takiego wniosku po przeczytaniu danych katalogowych. ;D Dla Turnigy SK Series podają ponad 300W mocy, co przy zasilaniu napieciem 14V daje grubo ponad 20A. No ale sugeruja tez śmigło 10x5, może tutaj tkwi problem? baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Mam ten silnik i na 3s ze śmigłem 10x5 ledwo 258W mocy pobranej więc więcej jak 200w na wale to raczej nie ma. Ostatnio mierzyłem silnik Power HD i według danych katalogowych powinien brać poniżej 35A przy 4S.Mnie po pomiarach na ziemi wyszło 50A . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.