Marek_Spy Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 Przez przypadek a właściwie przez moją głupotę i dobre serce stałem się właścicielem koteckowej aparatury HK-6 ( tej z darów ) . Na wstępie się okazało że interface do komunikacji jest uszkodzony ( kotecek nie chce go wymienić ale za to zablokowal mi GG :rotfl: ) ale podmieniłem na inny układ USB TTL i udało się porozumieć z procesorem HK-6 . Ale jakąś nie chciało mi się tachać na lotnisko laptopa a na RC groups był opisany program do komunikacji pomiędzy palmtopem a HK-6 . Jak się okazało uruchomienie jest dość proste tyle że wymaga wykonania przewodu do komunikacji z PC a potem wykonania adaptera dopasowującego sygnały z RS 232 a TTL . Czyli dłubaninka . Na razie zrobiłem układ testowy, którego zdjęcia mam nadzieje pokazać dziś wieczorem. Jeśli ktoś byłby zainteresowany takim programatorem to proszę na PW . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek_Spy Posted October 17, 2010 Author Share Posted October 17, 2010 a teraz jak to wygląda. Palmtop , inteface do PC i do aparatury . [/img] teraz podłączona [/img] i opcje programu . [/img] [/img] [/img] [/img] możliwość zapisu modelu a potem wgrania go do aparatury . [/img] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek_Spy Posted November 7, 2010 Author Share Posted November 7, 2010 reszta już poszła została jedna sztuka . Nie będę już tego robił bo mam już Futabe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.