Ada- Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Witam Mam kolejny problem z iChargerem 106B+. W zeszłym roku pojawiły się krzaczki na ekranie i odesłałem na gwarancję. Dostałem nową ładowarkę i działała 8 miesięcy. Teraz po podłączeniu pakietu 6s pisze "bal. error", a po kliknięciu Start pisze "balance port voltage error". Myślałem że pomoże zmiena softu z 3.11 na 3.13b. Niestety nic się nie zmieniło. Pakiet jest dobry, po naładowaniu bez balancera na celkach jest jakieś 4.08V - 4.18V. Przy pakietach 2s i 3s nie ma tego problemu. Dziś skalibruję balancer ale nie wiem czy to coś da. Nie chce pozbywać się ładowarki na kolejny miesiąc. Mam "kilka" pakietów które nie wytrzymią bez ładowania, a ja bez latania :crazy: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Ada$, powiedz mi czy pakiet 6s był pierwszy raz podłączany do ładowarki ? i rozumiem że problemu nie ma z pakietami 2s,3s tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ada- Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Tak, z pakietami 2s i 3s nie ma żadnego problemu. Mam 2 takie 6s rinho 3700 i pokazuje błąd. Pakiety ładowane od kupna ładowarki, czy te 10 miesięcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Ada$, miałem podobną sytuację i okazało się że wtyczka od baterii którą podłączałem do balansera musiałem w niej pozmieniać wszystkie bieguny bo wcześniej pokazywała błędy itp ale tak było u mnie . Jak wiadomo połączenia między ładowarka a wtyczką od baterii balanser w niektórych przypadkach nie są standardowe ,mimo że wtyczka wchodzi idealnie do gniazda ładowarki to i tak przewody trzeba pozamieniać Ada$, śmiem przypuszczać że w twoim przypadku pakiet li-pol 6s firmy rinho ma podłączenie odwrotne jak w ładowarce (gniazdo balancer) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ada- Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Ale żeby przez 8 miesięcy było wszystko ok? I teraz takie jaja? Dziękuję za trop, sprawdzę to dokładnie EDIT: Pakiety 100% sprawne. Niestety po rozebraniu ładowarki okazuje się że jest pewien problem z tymi małymi elementami które balansują celki. Na podłączonym aku wydaje mi się że ma być coś 4.2V a na jednym rzędzie jest 1.2V. Dziś zbadam to dokładnie, ewentulanie jutro kupię części EDIT: Okazało się że pdała ścieżka na płytce. Wlutowany jeden kabelek i wszystko gra :jupi: Teraz mam nauczkę żeby nie podłączać wtyczni balancer przed podłączeniem głównych kabli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.