marcino2000 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Witam, modelarstwem jachtowym zajmujś się od nie dawna, własnie kończę Jifa-65 z balsy, jednak chciał bym zbudować coś z laminatu. Prosił bym o polecenie jakiś prostych i kompletnych planów jakiejś motorówki. Miłym akcentem będzie fotorelacja. Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję Marcin Edit: Nikt nie podsunie pomyslu?? Może być cokolwiek slizg,motorówa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrek2003 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Witam ,poczytaj podobne posty z ostatnich 3 tygodni tam jest wiele ,na obecnym twoimpoziomie zagadnien . Model prosty i szybki MONO slizg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino2000 Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 ok dziękuję, looknę na tego mono Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Proszę: http://marek.aplus.pl/strona/syntetyk_speed.htm Plan kadłuba tu: http://marek.aplus.pl/strona/syntetyk.htm Dobry autor, sprawdzone konstrukcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino2000 Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 plany Marka spoko, dokładne:) Tylko interesowało by mnie coś klasy Eco 400 albo mono ewentualnie syntetyk sport chciał bym wykonać model z laminatu, a do tego za bardzo planów nie ma. Znalazłem w necie kilka różnych ale są mało szczegółowe i początkujący modelarz - czyli ja:) może mieć z nimi problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 A czym różni się plan kadłuba klasycznego i laminatowego w tym przypadku? Musisz zrobić kopyto, formę i dopiero kadłub. A kopyto to kadłub w technologii klasycznej, tylko z innych materiałów. A o klasie w pierwszym poście nic nie pisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino2000 Opublikowano 2 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 W sumie to niczym:) o klasie powiedziałem jak się zacząłem rozglądać po przesłanych linkach, w sumie chodziło mi o to żeby to było proste w wykonaniu jak na pierwszą laminatkę, a kadłuby ww łódek by pasowały:) Edit: Zalogowałem się na forum Marka, jest w czym wybrać, na pewno coś znajdę dla siebie. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.