marcino2000 Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Witam, modelarstwem jachtowym zajmujś się od nie dawna, własnie kończę Jifa-65 z balsy, jednak chciał bym zbudować coś z laminatu. Prosił bym o polecenie jakiś prostych i kompletnych planów jakiejś motorówki. Miłym akcentem będzie fotorelacja. Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję Marcin Edit: Nikt nie podsunie pomyslu?? Może być cokolwiek slizg,motorówa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
szrek2003 Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Witam ,poczytaj podobne posty z ostatnich 3 tygodni tam jest wiele ,na obecnym twoimpoziomie zagadnien . Model prosty i szybki MONO slizg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcino2000 Posted September 1, 2010 Author Share Posted September 1, 2010 ok dziękuję, looknę na tego mono Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojot Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 Proszę: http://marek.aplus.pl/strona/syntetyk_speed.htm Plan kadłuba tu: http://marek.aplus.pl/strona/syntetyk.htm Dobry autor, sprawdzone konstrukcje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcino2000 Posted September 1, 2010 Author Share Posted September 1, 2010 plany Marka spoko, dokładne:) Tylko interesowało by mnie coś klasy Eco 400 albo mono ewentualnie syntetyk sport chciał bym wykonać model z laminatu, a do tego za bardzo planów nie ma. Znalazłem w necie kilka różnych ale są mało szczegółowe i początkujący modelarz - czyli ja:) może mieć z nimi problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojot Posted September 1, 2010 Share Posted September 1, 2010 A czym różni się plan kadłuba klasycznego i laminatowego w tym przypadku? Musisz zrobić kopyto, formę i dopiero kadłub. A kopyto to kadłub w technologii klasycznej, tylko z innych materiałów. A o klasie w pierwszym poście nic nie pisałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcino2000 Posted September 2, 2010 Author Share Posted September 2, 2010 W sumie to niczym:) o klasie powiedziałem jak się zacząłem rozglądać po przesłanych linkach, w sumie chodziło mi o to żeby to było proste w wykonaniu jak na pierwszą laminatkę, a kadłuby ww łódek by pasowały:) Edit: Zalogowałem się na forum Marka, jest w czym wybrać, na pewno coś znajdę dla siebie. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Marcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.