hubert_tata Opublikowano 23 Czerwca 2007 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Dosyć dawno temu w ferworze zakupów zanabyłem taki model: http://www.electrifly.com/funforce/gpma1196.html Jak dotarł okazało się, że to nie jest model z EPP na co liczyłem, a niedoczytałem W międzyczasie bardzo mocno rozwinęła się kategoria kombatów ESA, ale te różnią się od najbardziej rozpowszechnionych modeli z EPP właśnie materiałem - styropian fabrycznie kryty folią i malowany. Oto efekt godzinnego montażu przerywanego w najbardziej newralgicznych momentach (kiedy żywica już posmarowana i trzeba potrzymać chwilę w spokoju) bardzo ważnymi sprawami niecierpiącymi zwłoki :evil: Goły płatowiec wyszedł 170g, ale poszło sporo żywicy, bo najpierw wszystko krzywo pokleiłem i później poprawiałem (co się dało). Tak to jest jak na nic nie ma czasu :evil: Edit: Już polatałem To bardzo udany modelik Małe i niemakietowe jest piękne Nawet w piewszym locie jakoś sobie radzę z zawisem (a przecież nie umiem )
Motylasty Opublikowano 23 Czerwca 2007 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Fajny wariat , daj Hubert trochę więcej fotek i szczegółów technicznych, znaczy jaki "dwigatiel", jakie śmigło , akumy.
hubert_tata Opublikowano 23 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2007 daj Hubert trochę więcej fotek i szczegółów technicznych Proszę bardzo, mam przygotowane Nie opisywałem tu budowy, ale po pierwsze w czasie "budowy" nie miałem warunków do budowy, a co dopiero do zrobienia fotek, a po drugie cała budowa to tylko bardzo proste składanie nieźle dopasowanych części (jest kilka fajnych pomysłów, ale to może przy innej okazji). Dane modelu: -konstrukcja styropian kryty folią + rurki węglowe (3 skrzydło, 2 wysokość, 1 kadłub) -rozpiętość 880mm -pow. nośna 22dm2 -waga płatowca 170g -waga do lotu 455g (obc. około 20g/dm2) Osprzęt: -silnik TowerPro BM2410-09 -regulator TowerPro Mag 8 (40A ! ale nie miałem pod ręką mniejszego) -śmigło Great Planes 10x4,5 (pierwszy raz widzę takie zakończenia łopat) -pakiet Hextronik 3S1300mAh -serwa Hextronik HXT900 -odbiornik Corona 610 Zdjęcia z ziemi i z powietrza: No i film z pierwszych minut lotu: www.hubert.evosoft.pl/hubert/hellcat1.wmv ok. 3MB Chyba najwyższy czas na budowę jakiegoś przeciwnika i założenie tasiemek 8)
motyl Opublikowano 24 Czerwca 2007 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Chyba najwyższy czas na budowę jakiegoś przeciwnika i założenie tasiemek 8) i zawitanie w Parzniewie
Tomek Opublikowano 24 Czerwca 2007 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Może bym się skusił ??? Powalczymy razem ?
motyl Opublikowano 24 Czerwca 2007 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Powalczymy razem ? byle by to nei było między 7 a 22 lipca nie ma sprawy bardzo chętnie
hubert_tata Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2007 No i znalazł się godny przeciwnik dla Hellcata: Mitsubishi Zero Ten sam producent i identyczna technologia. Widać wspomniane wcześniej wzmocnienia i jednocześnie zawiasy: To samo w stateczniku: Kadłub z fabrycznie wklejonym wzmocnieniem węglowym: Dostarczany z modelem silniczek szczotkowy zastąpię typowym "dzwonkiem". Widoczne gotowe popychacze, o dziwo nawet pasują Oryginalne śmigło ma prostopadłe zakończenia, które podobno polepszają sprawność 8) Gotowy płatowiec waży 170g, czyli identycznie jak przeciwnik Teraz tylko włożyć wyposażenie i można lecieć :jupi: PS Jak z Łosiem się trochę podszkolimy, to może dojdzie do jakiegoś pojedynku.
hubert_tata Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2007 Dane modelu: -konstrukcja styropian kryty folią + wzmacniające rurki węglowe -rozpiętość 876mm -pow. nośna 22,8dm2 -waga płatowca 170g -waga do lotu 455g (obc. około 20g/dm2) Osprzęt: -silnik TowerPro BM2410-09 -regulator Jeti 18A -śmigło Great Planes 10x4,5 (pierwszy raz widzę takie zakończenia łopat) -pakiet Hextronik 3S1300mAh -serwa Hextronik HXT900 -odbiornik Jeti Rex7 Na razie tylko oblot, jeszcze nie było latania razem, ale może już jutro :mrgreen: A tak skończyły się kombinacje Łosia: http://www.hubert.evosoft.pl/hubert/oblotffzero.wmv 2MB
hubert_tata Opublikowano 30 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2007 Polataliśmy z taśmami 2m - nie ma szans na trafienie Polataliśmy z taśmami 5m - udało się raz drasnąć taśmę, ale się nie odcięła :shock: Ładujemy akumulatory i wydłużamy taśmy do 10m :evil:
motyl Opublikowano 30 Czerwca 2007 Opublikowano 30 Czerwca 2007 tylko zobacz czy pociągnie ci te 10m bo opory sporawe
hubert_tata Opublikowano 30 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2007 tylko zobacz czy pociągnie ci te 10m bo opory sporawe Pociągnie, pociągnie :faja: Dla orientacji film kręcony przeze mnie podczas pierwszej walki: www.hubert.evosoft.pl/hubert/funforce1.wmv 2MB Może później ktoś to nakręci bardziej z bliska, ale pilotować combata i trzymać aparat nie jest tak łatwo. Jak odłożyłem aparat, to pierwsze starcie wygrał Hellcat, czyli ja :jupi: Tu triumfalny powrót do "bazy" na tankowanie (z 5 metrami Łosiowej taśmy): Niestety w następnych walkach Łosio już robił ze mną co zechciał: obcinał mi taśmę prawie do gołego ogona Dumny "czarny ninja" :mrgreen: po walce (uznaliśmy, że jest 2:1 dla Łosia): Edit: Chyba mi się coś link do filmu popsuł
motyl Opublikowano 30 Czerwca 2007 Opublikowano 30 Czerwca 2007 noto widze kolegów na Parzniewie w sierpniu
hubert_tata Opublikowano 30 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2007 No może jeszcze nie w tym roku, ale dzięki za zaproszenie. A sprawdź Marcin z łaski swojej co to za cuda z tym linkiem do mojego filmu. Ty coś zmieniałeś? Potem ja poprawiłem na dobry, a w podpisie jest że to Ty edytowałeś.
motyl Opublikowano 30 Czerwca 2007 Opublikowano 30 Czerwca 2007 A sprawdź Marcin z łaski swojej co to za cuda z tym linkiem do mojego filmu.Ty coś zmieniałeś? Potem ja poprawiłem na dobry, a w podpisie jest że to Ty edytowałeś. jak oglądałem nie działał i musieliśmy edytować jednocześnie. W momencie gdy kliknąłem EDYTUJ przeładowało mi strone i w edycji miałem już poprawny adres, lookam ze 2 razy katalog HUBERT to jeden wywaliłem tak na próbę ale skapnołem się że robimy to jednocześnie
hubert_tata Opublikowano 30 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2007 Link był dobry, tylko filmu jeszcze nie wysłałem na serwer. W najbliższym czasie nakręcimy coś konkretniejszego, bo tam niewiele widać. Może żona z domu da radę nagrać :?
Losio Opublikowano 15 Lipca 2007 Opublikowano 15 Lipca 2007 Dzisiaj combatów ciąg dalszy. Udało nam się namówić mamę żeby nagrała nas z okna w kuchni i teraz mamy film. Ze względu na to, że to był debiut operatorski - sporo będzie się trzeba domyślać. Film ma niecałe 6MB, muzyka "Death Cab fo Cutie - Soul Meets Body", wynik meczu to remis - 0:0, a w punktacji ogólnej dalej jest 2:1 dla mnie. Prawdopodobnie jeszcze dzisiaj pojawi się jakiś nowy film, bo jest ładna pogoda, a z tego filmu nie jesteśmy zadowoleni. http://www.szabatowski.livenet.pl/hubert/hubert/air_combat_1.wmv
hubert_tata Opublikowano 15 Lipca 2007 Autor Opublikowano 15 Lipca 2007 Niestety na filmie brakuje zbliżeń, ale gdyby kogoś ciekawiło: mój model to ten który częściej robi beczki. Myślałem, że uda mi się wygrać na punkty :faja: , ale Łosio nie zgadza się, żeby za bezsensowne kręcenie przyznawać jakieś punkty Edit: No tak, jak na razie jest 4:1 dla Łosia :evil: Załatwił mnie elegancko; a drugie cięcie (coś widać około 1 minuty filmu) było z 15cm od końcówki mojej anteny :shock: Na skrócie z filmu może jakiś wprawny obserwator zauważy momenty jak Łosio dwukrotnie zgolił mi ogonek (około 15ta i 70ta sekunda filmu): http://www.hubert.evosoft.pl/hubert/air_combat_2.wmv ok. 2MB
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.