BIZON Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Witam. Przeglądając oferty sklepów naszych i nie "naszych" zastanawiałem się nad wyborem pierwszego motoszybowca. Do wyboru ASW-28 PElikana lub wspomniany w temacie Easy Fly za 59,99$ plus koszty przesyłki w granicach 38$. I teraz taki zestaw pytań: 1. W opisie mamy: "Please select EMS Express when checking out with this item." jednak bez problemu do samego końca mogę wybrać Air Parcel za 38,73$ rozumiem że jednak można obejść się bez EMS ? Przesyłka poleci normalnie Air Parcelem ? 2. Przeczytałem dostępne tematy na forum z których wynika że model ma udziwnione sterowanie lotkami realizowane przez bowdeny a nie serwa na skrzydłach, i serwa nie są najlepszej jakości. Czy są to standardowe 9g serwa które można wymienić? 3. Opinie o regulatorze też nie są najlepsze 18A - wykorzystany na max 4. Silnik - jest i rozpędza model w przyszłości do wymiany 5 Pakiet zasilający - rozumiem że wg zaleceń optymalnie 1800mAh 20C 2S - polecacie jakieś konkretne czy nie ma to większego znaczenia - jaki jest czas lotu na 1 pakiecie. Reasumując pokusiłbym się o stwierdzenie że ma podobną ilość wad i zalet jak ASW-28 choć ciężko porównywać te modele pod względem wizualnym i chociażby powierzchni nośnych (ASW-28 - 21dm2 a Easy Fly - 38,4dm2). Zachęcająca jest jednak cena i filmiki z lotów które oglądałem - nie chodzi mi na razie o akrobacje ale raczej na spokojne loty rekreacyjne do obycia z modelem. Akrobacje na razie tylko na symulatorze, ale wiem że można i to całkiem ładnie polatać tym modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Jak na pierwszy motoszybowiec - jak najbardziej (jak na pierwszy model - też). Mam i jestem zadowolony. Ad.2 - Spokojnie można wymienić na dowolne serwa 9g umieszczone w płacie bezpośrednio przy lotce. Ja tego jeszcze nie zrobiłem, bo... na razie działa. Ad.3 - To chyba mój wpis przywołałeś - regulator spalił mi się na samym początku użytkowania. Obsługiwał tylko jeden rodzaj pakietów (3-celowe). Ad.4 - Zespół śmigło+silnik nie jest rewelacyjny, ale wystarcza do wyciągania pod kątem ok.30 stopni. Jakość prawdopodobnie adekwatna do wyglądu i ceny. Silnik od początku wydaje dziwny odgłos po pierwszym przesunięciu drążka gazu na maximum, później pracuje normalnie. Wymienię, gdy odmówią dalszej współpracy. Ad.5 - Używam pakietów 3s 20C 1800-2200 mAh (Turnigy i Rhino). Czas lotu zależy przede wszystkim od warunków termicznych. Z pobieżnej analizy i opisów wynika, że ASW-28, przy "milszej dla oka" sylwetce, może być nieco trudniejszy dla początkującego - mniejsza cięciwa płata = większa prędkość/skłonność do przeciągnięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIZON Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Czy ktoś zamawiał ten model z HK za pomocą Air Parcel ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIZON Opublikowano 15 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Pragnę uprzejmie poinformować wszystkich którzy przymierzają się do zakupu tego modelu, iż spokojnie można go kupić w opcji AIR PARCEL za 38,73$. Kupiłem, i nie musiałem dopłacać do EMS`a - a paczka jest już na lotnisku i dzisiaj ma odlecieć do Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodekska Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Kolega Grzegorz ma rację-regulator kicha spalił sie od razu. Proponuje zaopatrzyć się w inny mocniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybok_999 Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Również zakupiłem ten model z hobby i czekam aż wyślą. narazie z tego co widze to nie mają na stanie i czekam. Może ktoś kto ma napisze jakieś dobre rady jaki regiel do tego kupić jaki pakiet itp. Będę bardzo wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIZON Opublikowano 26 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Mogłeś kupić pakiet razem z modelem - koszt przesyłki pozostałby ten sam Ja zakupiłem taki : ZIPPY Flightmax 1800mAh 3S1P 20C Możesz pokusić także o 2200mAh - ale lepiej miec kilka takich samych - odpada problem z środkiem ciężkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybok_999 Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 teraz to już za puźno. kupiłem ładowarke i 3 serwa dodatkowo. chciałem wyrównać wage bo cena przesyłki pozostaje taka sama. A co do pakietów to jakiś głupie komunikaty wyskakiwaly z przesyłkami że droższa bedzie czy coś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.