olson Opublikowano 23 Czerwca 2007 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Witam. Chciałbym się was zapytać drodzy koledzy modelarze, czy do aparatury Graupnera MX 16 jestem w stanie dokupić bądź w ogóle przykręcić jakiekolwiek dłuższe drążki aniżeli te które są fabrycznie w zestawie? Całe życie jak na razie przelatałem na MPXie Europie 1010 z wysokimi drągami, dla mnie najbardziej optymalny sposób sterowania. Wchodzę powolutku w większe modele, aparaturkę mam starą i bez jakichkolwiek dualratów, expo itp etc, i myślę nad kupnem czegoś nowego... Aktualnie najbardziej optymalna cenowo i jakościowo wydaje mi sie właśnie aparaturka Graupnera MX 16 . Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Krzako Opublikowano 24 Czerwca 2007 Opublikowano 24 Czerwca 2007 W MX-12 długość drążków jest regulowana, z powodzeniem można je wydłużyć... W MX-16 jest zapewne tak samo.
Gość Addriano Opublikowano 25 Czerwca 2007 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Olson a weź zmolestuj Romana niech w swoim MX-12 podniesie na maxa drągi i zobaczys co i jak. Ja Ci tylko powiem z wlasnego doświadczenia ze tez latałem kiedyć na MPX mc-2020 i tez przy pomocy 2 paluchów na drągu. Natomiast po przesiadce na MX-12 jak by natruralne dla tego radia stalo sie latanie kciukami (w końcu to jest compact). I moim zdaniem uzywanie go jak radia pulpitowego to conajmniej nie teges. Pozdrówka
instruktor Opublikowano 25 Czerwca 2007 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Z tą tzw "pulpitówką Mx12 "to nie do końca masz rację .U mnie w modelarni jeden z chłopców ma Mx12 włożoną w pulpit na szelkach i nie używa samych kciuków do latania.
Norman Opublikowano 25 Czerwca 2007 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Olson a weź zmolestuj Romana niech w swoim MX-12 podniesie na maxa drągi i zobaczys co i jak. Cześć , tylko bez insynuacji po aferze z teletumbisiami wszystko jakoś źle się kojarzy . Myślisz Adrian że on nie próbował , dobrze że mu imbusa zabrałem bo by mi całą rozkręcił . Ja też mu mówię żeby sobie pulpit dorobił ze styro i brał MX-16 , z drągami nie będzie problemu. Olo wrzuć te fotki z naszego latania , najlepiej zrób nowy temat "latanie na EPKB" będziemy wrzucali foty z naszych spotkań.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.