olson Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Witam. Chciałbym się was zapytać drodzy koledzy modelarze, czy do aparatury Graupnera MX 16 jestem w stanie dokupić bądź w ogóle przykręcić jakiekolwiek dłuższe drążki aniżeli te które są fabrycznie w zestawie? Całe życie jak na razie przelatałem na MPXie Europie 1010 z wysokimi drągami, dla mnie najbardziej optymalny sposób sterowania. Wchodzę powolutku w większe modele, aparaturkę mam starą i bez jakichkolwiek dualratów, expo itp etc, i myślę nad kupnem czegoś nowego... Aktualnie najbardziej optymalna cenowo i jakościowo wydaje mi sie właśnie aparaturka Graupnera MX 16 . Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 W MX-12 długość drążków jest regulowana, z powodzeniem można je wydłużyć... W MX-16 jest zapewne tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Olson a weź zmolestuj Romana niech w swoim MX-12 podniesie na maxa drągi i zobaczys co i jak. Ja Ci tylko powiem z wlasnego doświadczenia ze tez latałem kiedyć na MPX mc-2020 i tez przy pomocy 2 paluchów na drągu. Natomiast po przesiadce na MX-12 jak by natruralne dla tego radia stalo sie latanie kciukami (w końcu to jest compact). I moim zdaniem uzywanie go jak radia pulpitowego to conajmniej nie teges. Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Z tą tzw "pulpitówką Mx12 "to nie do końca masz rację .U mnie w modelarni jeden z chłopców ma Mx12 włożoną w pulpit na szelkach i nie używa samych kciuków do latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Olson a weź zmolestuj Romana niech w swoim MX-12 podniesie na maxa drągi i zobaczys co i jak. Cześć , tylko bez insynuacji po aferze z teletumbisiami wszystko jakoś źle się kojarzy . Myślisz Adrian że on nie próbował , dobrze że mu imbusa zabrałem bo by mi całą rozkręcił . Ja też mu mówię żeby sobie pulpit dorobił ze styro i brał MX-16 , z drągami nie będzie problemu. Olo wrzuć te fotki z naszego latania , najlepiej zrób nowy temat "latanie na EPKB" będziemy wrzucali foty z naszych spotkań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.