eze Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Witam.Mam pytanie odnosnie kolegow czy ktos spotkal sie z rozbindowaniem odbiornika .Mam modul nadawczy assana .Wczesniej wszystko dzialalo bezproblemowo .Teraz po podlaczeniu nadajnika i odbiornika .Wszystko na 10 sec dziala bez problemu .Po tym kontrolka od modulu nadawczego zmienia sie na czerwono i odbiornik przestaje reagowac.Prawdopodobnie mam problem z modulem nadawczym.Prosze o wszelkie sugestie zauwazylem jedna zecz po wlaczeniu nadajnika z modulem assana.Ten pali sie na zielono oddaje dzwiek.Nastepnie po chwili kontrolka pali sie na czerwono miga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek_K Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 A nie skonfigurowales aby serw tak ze zmuszasz Assan do wejscia w tryb parowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eze Posted September 7, 2010 Author Share Posted September 7, 2010 Nie Mam 2 odbiorniki i na kazdym jest to samo.Po wlaczeniu modulu nadawczego swiatelko miga raz na zielono raz na czerwono .Nastpenie podlaczam kabel bindowania do odbiornika .Ruszam drązekiem 2 kanalu .Swiatelko zaczyna szybko mrygac .Podlaczam odbiornik do napiecia i slysze sygnal.A po kilku sekundach nadajnik zaczyna migac na zielono i czerwono naprzemian tak jakby niewidzial odbiornika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek_K Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 Przykrosc ale wyglada na nieboszczyka. Wyslij do sprzedawcy jezeli na gwarancji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eze Posted September 7, 2010 Author Share Posted September 7, 2010 gwary niema juz .Poprobuje jeszcze moze kabel od sygnalu gdzies sie odlutowal w co wątpie bo reaguje na dzwignie.W ostatecznosci bede zmuszony kupic nowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki0506 Posted January 14, 2011 Share Posted January 14, 2011 eze, czy już zbindowałeś bo ja mam to samo ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekr Posted January 16, 2011 Share Posted January 16, 2011 A może kolego masz padnięte serwo, miałem problem z serwami (corona digital 9g z tranzystorami MosFet) które zwierało zasilanie i wszystko padało, ale był to analogowy odbiornik i widać było, że serwa szaleją, tutaj po zaniku zasilania może rozpoczynać nowe bindowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.