robraf Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Jako ze narazie moj helik zostal zatrzymany na cle moje boje z nim będe opisywal powolutku w tym temacie oczywiscie Będe go powoli konwersowal do Alu i Węgla narazie przyszly mi serwa i okucia lopat z ebaya... widac odrazu ze jakies lepsze alu niz te z HK po wstepnych ogledzinach powiem ze są solidnie zrobione.. latam na podobnych w hk450 , tylko ze te są ogromne a alu 2 razy grubsze serwa jakie będą tam siedziec to tak jak na zdjęciu: GWS PArk Hpx F 4szt Gyro : Gy401 regulator : turnigy plush 80A + programator silnik : Turnigy Typhoon 500H Heli Motor 1800kv zębatki jak w zestawie pakiety Turnigy 6s 3000mAh 20c ( docelowo 3 sztuki) lopaty jakies laminatki z HK:) kabinka t-rex 500 z jakims fajnym malowaniem narazie z alu zamowione mam te akucia( juz przyszly) i główną część glowicy) reszta fotek jak przyjdzie paczka serwa jakie mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 szkoda ze na cle zatrzymali :| gyro masz fajne, na ogon też dasz GWS'a czy może pokusisz cię o jakiegoś digitala :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 14 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 mam 4 serwa wiec bedzie to czwarte chyba zebym dal cyfrówke power HD 6,5kg zastanowie sie... zobacze reakcje na ogonie na roznych serwach jak juz go oblatam bo i tak budowa Madness duzo mi zajmie wiec narazie sie kurzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 20 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 dzis poszedlem na poczte ( z trudem po stracie Kolegi[*] ) odebrałem taką oto paczke a w niej.. po otwarciu pudelka smiglowca woreczek z silnikiem , relatorem 80A , loctite itp wszytskie pierdółki piekny widok rama, wszytskie czesci, kabinka, ogoromne łopaty, wielkie silniki ( jeden do katany, smigla (tez do katany)) reglerek turnigy 80A okucia lopat metalowe, glowcia metalowa wielki BATON zwany pakietem LI-po , loctite itp Smycz dodali gratis a oto głowica.. jeszcze plastik., ale juz wymienilem okucia i główną częśc na alu ( jutro to wypoleruje) Jakos tak dziwnie mi się palec wygiol Uwagi: Narazie jestem na etapie skladania pojedynczych części. Jakosc w stosunku do tej ceny jest rewelacyjna łozyska na ogonku zostaly fabrycznie zastąpione właściwymi Swashplate( tarcza) tez jest Alu - ale tylko ta główna częśc jedyne zastrzerzenie mam do wytłoczko-kabinki jest ze tak powiem krzywa, ale i tak mam zamiar zastąpić ją Laminatową ładnie pomalowaną z ebaya. W porównaniu z kabinką z 450 ta jest OGROMNA jak narazie model sklada sie prosto, bez jakichkolwiek komplikacji. jedynie musialem w paru miejscahc kapnąć Loctitem Jutro zasuwam na pocztę po moje Gyro GY401 To Be Continued... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Jakosc w stosunku do tej ceny jest rewelacyjna Polataj miesiąc zobaczymy jakie będziesz miał luzy na głowicy. Kurde, sam oryginalny Align to dla mnie kupa szmelcu, a podróba Aligna - strach się bać. 500-tka to już jednak duży helik, może sporo szkód narobić, jak się rozleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 From_heaven, mówisz że tylko mini titan wchodzi w gre :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Miałem kiedyś Raptora, bardzo udana konstrukcja, ale po sezonie też się już nieco rozklekotał. Nie mówię, że Alignami nie da się latać, sam mam nawet dwa, z czego najdłużej 450-tkę którą już po części całą w sumie wymieniłem na nową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 From_heaven, troche mnie zmartwiłes.. zobaczymy jak to będzie... polecasz jakas glowice na wymianke? w 450 zauwazylem ze luz sie troche powiększył... ale wg mnie jest w normie..jedynie musze okucia dokręcic P.s. Mam juz GYRO . dzis rano po 1 lekcji (wf niestety) odebralem paczuszke na poczcie przy szkole helika juz zlozylem w 95% JEST OGROMNY!!! Dzis zrobie redukcje do moich serw bo oryginalne miejsca na serwa są chyba na standardy Fotki potem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Ja w mojej 450-tce zrobiłem tak, że kupiłem nowego helika 450 sport w wersji kit, przełożyłem sobie głowicę i mechanikę ogona, a resztę sprzedałem na części. Dzięki temu głowica z ogonem mnie kosztowała 300 zł, a nie prawie 1000 gdyby kupować oddzielnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Model wygląda tak : Porównanie z 450 Mam jeden dylemat.. Czy bec z regulatora (3A) wystarczy? i co to takiego jest co dostalem razem z 500-tką taka fioletowa substancja w malej tubeczce bo nie wiem czy to klej czy smar.. i do czego konkretnie sluzy p.s. gdzie mozna kupic taki rzep czy raczej "mikro rzep" jak dodają do zestawu? jest rewelacyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 W HC jest taki rzep. Kupiłem ostatnio 2m więc jak chcesz to Ci trochę odstąpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 26 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Dzieki to odpowie mi ktos? czy bec nie za słaby i co to jest takie fioletowe w malej tubeczce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Bec powinien wystarczyć, w Trexie 600 Align kiedyś też dawał beca 3A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Ale to był zewnętrzny BEC. BEC z regla przy 6s ma praktycznie zerową wydajnośc, Ja wszedzie gdzie mam więcej niż 4s daje zewnętrzne BECe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 26 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 to jak? bo z zewnetrznego mam tylko megabeca z hk 8A ale to jest na 2s.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 A racja racja. No to jak zamierzasz zasilać elektronikę z 2s lipo, to masz spory wybór w becach, ja polecałbym jakiegoś jeti. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 tylko ze to dodatkowa waga i wogole przedewszystkim dodatkowy pakiet, a nie bede mial gdzie tego pomiescic... czyli jednak musze zakupic bec zewnetrzny.. tylko jak go dolutowac do regulatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 tylko ze to dodatkowa waga i wogole przedewszystkim dodatkowy pakiet, a nie bede mial gdzie tego pomiescic...hehehe w 500?? tam jest tyle miejsca że 450'tke w częściach bym tam upchał...popatrz dobrze... miejsca jest sporo... rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 no moze by i sie pakiecik zmiescil ale nie mam takiego malego.. jedynie 2300 2s no i przybedzie co najmniej 100 g a jak odlaczyc beca z regulatorka? wystarczy wyjąć czerwony kabelek? no i jak podlaczyc bec z regulatorem? ( kabel Y ? ) bo chcialbym jeszcze uzywac tego BeC-a w spalinówce a jak to zniesie Gy401? chyba ie mozna go częśtowac napieciem 6v wiec bd mogl tylko latac na 5v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Witaj. Ja w swoim miałem BEC zewnętrzny Aligna plus pakiecik do zasilania awioniki.. Rozwiązanie więcej niż dobre. Jak chcesz poczytać o moim sprzęcie to zajrzyj tu: http://heli-team.pl/forum/viewtopic.php?f=35&t=82 Jest to 500GT troszkę zmodyfikowany Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.