Rabor Opublikowano 18 Października 2010 Opublikowano 18 Października 2010 Testowałem w 2 modelach i wszystko jest ok. Zamówiłem 3 odbiorniki i będę przekładał z 35MHz. Czy jest możliwe ustawienie Fail Safe, bo mój nadajnik na PPM nie ma tej opcji?
Adri@n Opublikowano 18 Października 2010 Opublikowano 18 Października 2010 A moduł DIY ma telemetrię?Moduł DIY nie posiada telemetrii.W jaki sposób ona informuje nas i o czym?Z tego co wiem w modułach z telemetrią jest bzyczek "głośniczek", który na granicy zasięgu wydobywa dźwięki.Czy jest możliwe ustawienie Fail Safe, bo mój nadajnik na PPM nie ma tej opcji?Jest możliwe. Nie musisz posiadać Fail Safe w nadajniku.
MiQ27 Opublikowano 18 Października 2010 Opublikowano 18 Października 2010 FailSafe się ustawia w odbiorniku. W końcu to on musi wiedzieć, co ma robić jak braknie zasięgu
Leszek_K Opublikowano 18 Października 2010 Opublikowano 18 Października 2010 Fail Safe - easy - ustawic dragi (przy pracujacej aparaturze) w pozycji bezpiecznej i nacisnac guzik w odbiorniku. Telemetria - piszczy w najprostszym wydaniu. Ale - mozna z modulu nadajnika wyciagnac sygnal telemetrin, protokol jest opublikowany, lutownica w garsc . . . . Facet z RC Model Reviews juz cos takiego wyprodukowal http://www.rcmodelreviews.com/frsky_telemetry_project.shtml
darzur Opublikowano 18 Października 2010 Opublikowano 18 Października 2010 Telemetria - piszczy w najprostszym wydaniu. Ale - mozna z modulu nadajnika wyciagnac sygnal telemetrin, protokol jest opublikowany, lutownica w garsc . . . . Facet z RC Model Reviews juz cos takiego wyprodukowal http://www.rcmodelreviews.com/frsky_telemetry_project.shtml Turnigy 9x potrafi to już pokazywać na swoim wyświetlaczu. Wprawdzie prace ciągle trwają (zarówno dla FRSky jak i Jeti) ale do ich zakończenia jest już "bliżej niż dalej".
Leszek_K Opublikowano 18 Października 2010 Opublikowano 18 Października 2010 Darzur - jak pisalem - checi + wiedza + lutownica - i wszystko da sie zrobic.
slawko_k Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Witam. Czy FailSafe po zaprogramowaniu da sie jakoś wyłączyć? Może kasuje się przy kolejnym bindowaniu? Może ktoś sprawdzić lub wyczytać w instrukcji ? W niektórych przypadkach jego brak jest korzystniejszy.
Leszek_K Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Instrukcja jest bardzo podstawowa. Tak "skomplikowanych" przypadkow nie obejmuje. Sprawdze i zamelduje.
Leszek_K Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Przetestowano - po sparowaniu nastawy failsafe znikaja.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.