bzik4 Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Oczywiście musisz rozwiercić, ale tylko tyle żeby część mocująca popychacz obracała się w dźwigience a nie miała luzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius_28 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Witam podepnę się pod temat bo sam w wolnym czasie dłubie przy tym projekcie u mnie wygląda to mniej więcej tak : ....zostało jeszcze podłączenie wszystkiego i oblot. Problem jedynie widzę w sposobie zamocowania pakietu itp....bo jak narazie to ja tego w ogóle NIE WIDZĘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Paski zaciskowe - podobne jak policja używa zamiast kajdanek Tylko nieco mniejsze. Do kupienia w sklepach elektrycznych lub marketach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius_28 Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Paski zaciskowe - podobne jak policja używa zamiast kajdanek Tylko nieco mniejsze. Do kupienia w sklepach elektrycznych lub marketach. hehe legendarne trytytki .....tez o nich pomyślałem ale jakoś zawsze mi się z druciarstwem kojarzyły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spetial Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Witam! Mój też na tym samym etapie Jak mnie natchnienie najdzie to będę robił dalej. Słaba fotka bo komórką pyknąłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius_28 Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 ...taka mała sugestia baterie obowiązkowo zamontuj w okolicach tego przedniego poprzecznego elementu, ja zamontowałem z racji wygody ( krótkie kable ) na tylim elemencie i straszny dupolot z tego był i dobrze oklej dźwignie sterów...ja tylko MYŚLAŁEM za mam to dobrze oklejone ....i teraz mam z 1 miga kilka mniejszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spetial Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 ...taka mała sugestia Dzięki, zawsze się przyda ! co masz na myśli z tym oklejeniem dźwigni sterów ? ja tam się nie znam za bardzo więc może jakaś fotka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius_28 Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 fotek nie trzeba ...chodzi mi o to żeby to było solidnie przyklejone i nie odkleiło się podczas lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spetial Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 czyli mówisz o lotkach tak ? a nie masz filmiku z tej katastrofy Twojego MIG'a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius_28 Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 a tam zaraz katastrofy ..."lądowanie" było trochę twardawe..ale mgła była itp...i niektórzy twierdzą ze było słychać strzały ale co tam ...odbuduje się z poprawkami i w weekend latamy dalej tak chodzi mi o lotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spetial Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 aaa ok Podpowiedz mi proszę jak podłączyć regulator do silnika mam tam 3 wejścia A,B,C i nie wiem które kable od silnika podlutować tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 aaa ok Podpowiedz mi proszę jak podłączyć regulator do silnika mam tam 3 wejścia A,B,C i nie wiem które kable od silnika podlutować tam. Obrazek Nie lutuj kabel do kabla, tylko użyj konektorów typu "gold". (męskie na silniku, żeńskie na regulatorze) + koszulka termokurczliwa: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=36259 A podłączasz dowolnie i sprawdzasz, czy silnik kręci się we właściwą stronę (jeżeli nie - 2 dowolne zamieniasz miejscami). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Mig Marcina latał dośc dobrze, lecz zapomniał wkleić dość porządnie dzwigienek i ustawić prawidłowo środek ciężkosci, tak model latał na "harrierze" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spetial Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 U mnie znowu coś tam drgnęło w temacie, mam już cały komplet "gratów" i męczę się już trochę z uruchomieniem silnika i jakoś mi nie idzie Pakiet naładowany po podłączeniu go serwa działają, zamieniałem te trzy kable które idą z regulatora do silnika miejscami i to w różnych kombinacjach niestety bez skutku Tak to podłączone w tej chwili jest, może to trzeba coś w aparaturze przestawić ? mam Turnigy 9x. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Panie ponieważ Regulator (gaz) podpinasz pod kanał 3 gaz na "dole" 3 pikniecia i powinno się uruchomić ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spetial Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Panie ponieważ Regulator (gaz) podpinasz pod kanał 3 gaz na "dole" 3 pikniecia i powinno się uruchomić ) :oops: hehehe no to ja nie wiem po co tam piszą bateria na tym odbiorniku, myślałem, że jak do regulatora podłączona bateria to ten kabelek ma iść do baterii. Zadziałało ale mam gaz odwrócony a jak zrobię w menu REVERSE "revers" dla THR to silnik wydaje tylko dźwięki i nie kręci się. Dziś już lepiej nic nie kombinuje bo popsuje : łeb mnie strasznie nawala. Może ktoś miałby czas w tygodniu i pomógł w konfiguracji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Jeżeli masz gadu,gadu to pisz śmiało:) jakoś klona (turnigy) opanowałem ,więc parę rad moich może Ci się przydać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeJot95 Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Siema też się chyba zdecyduje tego derponiaka zrobić. Czy ktoś może mi pozbierać całą elektronike, silnik regiel li-po itp. do tego deproniaka? Sam nie jestem w stanie bo nie znam się i boję się że coś popsuję, wszystko ma być z HK, na 100% biorę apke turnigy 9x to co spetial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spetial Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 @cimek odezwę się na pewno, tylko ja pracuję od 16:30 nie wiem czy do tej godziny "trafię" ? @DeJot95 Przejrzyj temat podawałem tam konfigurację któregoś z forumowych kolegów, poza tym to co ja mam też wypisałem w temacie, jak znajdę czas zbiorę wszystko do kupy i zrobię listę w pierwszym temacie. Tylko jak już złożysz nie lataj tym w Królewie EDIT: Dziś coś kombinowałem i udało mi się zrobić ten revers! druga rzecz jaką ustawiłem w apce to ELEVON na ACT i dałem takie wartości : AIL1 100 100 AIL2 100 100 ELE1 100 ELE2 -100 Także lotki reagują prawidłowo (tak mi się wydaje) na wychylenia drążka. Ale jeden problem jeszcze mam bo odkręcają mi się te śrubki (nie tylko przy serwach ale akurat zrobiłem fotkę przy serwie) które zaznaczyłem strzałką. Odkręcają się pod wpływem pracy serwa i drgań z silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeJot95 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Tylko jak już złożysz nie lataj tym w Królewie Czemu? Prosiłbym o złożenie w całość tego wszystkiego, bo się pogubiłem a dziś bul głowy i brzucha i nie mam ochoty na komputer. Tak jak mówiłem wszystko ma być na HK i będzie aparatura http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8991 i ładowarka chyba taka: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7028 Z góry thx za pomoc. PS pakiet ok. 40zł, silnik ok. 50zł, regiel ok. 40zł PS 2 W apce lepiej mode jeden czy dwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.