lordg90 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Która klasa jest lepsza dla początkującego? Najwięcej głosów zbiera mniejsza i tańsza 450, ale wiele osób poleca 500 do nauki, bo jest stabilniejsza. Co lepiej wybrać, jeśli nie weźmiemy pod uwagę kosztów? Heli wielkości Lamu i Big Lamy mam już za sobą, ale tego raczej nie można traktować poważnie, oczywiście oprócz wyrobienia odruchów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gmeracz Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 500 lub maksimum 550. Trochę większe od 450-tki, to samo akku, jeszcze bardziej stabilniejsze i wystarczy na długie lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HANS Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 450... roznica w stabilności niewielka.. za to w kosztach klepy ogromna... no chyba ze chcesz 600 700 to bedzie stabilnie... tylko po co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 roznica w stabilności niewielka.. :shock: :?: :?: kłóciłbym się...za to w kosztach klepy ogromna...to się zgadzarafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordg90 Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 A zakładając, że brałbym śmigłowiec z Hobbycity, lepiej brać wersje plastikowe czy te najbogatsze? Z jednej strony szkoda alu, bo spotkania z kretami są nieuniknione, z drugiej strony inni piszą, że po krecie i tak lepiej wymienić części na alu, a kupując osobno wychodzi drożej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Bierz 500 alu,ale z ramą węglową.Pozdrawiam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordg90 Opublikowano 23 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Czyli ta najdroższa wersja, tak? Dzięki za informacje, na pewno mi pomogły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gmeracz Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 450... roznica w stabilności niewielka.. za to w kosztach klepy ogromna... no chyba ze chcesz 600 700 to bedzie stabilnie... tylko po co No co ty Hans, mam wrażenie że nie wiesz o czym piszesz... Jak to różnica niewielka?Jest i to ogromna. Na tyle duża, że wielu się trzęsie na myśl o włączeniu idla w maluchu, już nie wspomnę np. o pierwszych pleckach.. Eeee tam... nikt nie mówi od razu żeby kupować Avanta czy inną X5-tkę. Poza tym to legendy o tych kosmicznych kosztach. Panowie, nie przesadzajmy... Przykład? Kupiłem Gaui 425 za 79$ goły kit!!! Mechanika prościutka, plastik bardzo solidny, nie ma co się psuć, tylko latać. W zawisie sam prawie wisi, prowadzi się za ręką, a możliwości ustawienia głowicy większe ma chyba tylko Outrage. A to znaczy, że może być potulny jak baranek albo narowisty jak 450-tka itd itd... O połowę łatwiejszy w nauce. Po krecie gdy przydzwoniłem wirnikiem z pleców wymieniłem łopaty i parę pierduł. Wał ani drgnął, tak samo belka. Koszty w Gaui były niższe od 450-tki, bo tam łopaty owijając się wokół głowicy potrafią zmielić impetem pół mechaniki. W maluchu po czymś takim nie miałem połowy alu głowicy i ogona. Nie wspomnę o regulacji, bo w 450 ciągle coś jest do zrobienia, a w tym nic, tylko latać. Na HK są tanie węglowe łopaty za kilkanaście $. To samo z pakietami. Turnigy 2200 30-35C za takie same pieniądze wystarczą na długo. Jedyne co to trzeba dwa pakiety na lot. Ale zamiast wciąż walczyć z maluchem lepiej co miesiąc kupić za niecałe 40$ nową parę pakiecików i latać, latać a nie wciąż dłubać. Ilu z nas ma całe pudła części do 450-tek, a do większych? Prawie nic. Do tego mogę ten model łatwiutko i tanio przerobić w przyszłości na łopaty 500 lub 550. Uważam że ten model jest idealny do nauki i rekreacji. Oczywiście mówimy tu o początkowym stadium nauki, a nie o 3D. inni piszą, że po krecie i tak lepiej wymienić części na alu, a kupując osobno wychodzi drożej...Nie rozumiem, dlaczego? No chyba że się lata jakimś chińczykiem który ma alu na starcie, ale tańsze i pękające. Poza tym dobry plastik wystarcza na wiele kretów, a jak rypniesz alu głowicą to połowa od razu idzie do kosza. Wtedy zaczynają się dopiero koszty. Byle pierduł kosztuje 3-4 x drożej. Alu jest potrzebne tylko wtedy, gdy dajesz wycisk modelowi, a części plastikowe mogą nie wytrzymać (np. głowica w akrobacji), lub też masz ostry setup (np. wysokie obroty). Innych powodów nie znam. Analogicznie jest ramą węglową. Latałem wersjami plastik i węgiel, a różnicę zobaczyłem (i odczułem) dopiero po roku. A poza tym po euforii 450-tką i alu bajerami po kolejnym krecie założyłem większość starych części i... fruwało mi się praktycznie tak samo. Więc co się zmieniło w międzyczasie? Umiejętności :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 lord przesiadłeś się na heli??? a jak twoje driftowozy??? wiem wiem wszystkiego trzeba spróbować. ja też czekam na hk 450. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Wszyscy mają HK-450, mam i ja Tylko póki co nie mam za bardzo funduszy na żyro z serwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 ja do 500 wolalem juz nie ryzykowac bo weedlug mnie to juz duza, ciezka potezna maszyna z duzym nadmiarem mocy wiec kupilem uzywane GY401 futaby, a serwo gws hpxf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.