kris13 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Witam kolegów szybowników. W weekend oblatałem nowo odkrytą skarpę nad Wisła. Znajduje sie na lubelszczyźnie niedaleko Kraśnika, mojego miejsca zamieszkania. O dziwo o tym miejscu nigdy nie wiedziałem, a do latania jest rewelacyjne. Doskonałe dla wiatru W SW i najlepiej powyżej 3 - 4m/s. Skarpa skalna krefowa. Miejsce do lądowania dosyć trudne na małej wąskiej ścieżce ponieważ zaraz za plecami są sady. W dole dosyć spora łaka wiec w sytuacjach awaryjnych można tam wylądować. Sami zobaczcie na poniższych zdjęciach MAPA GOOGLE http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&ll=51.100342,21.804857&spn=0.028728,0.055189&t=h&z=14&msid=114267763318272870759.000490b31c1fb4936e08f http-~~-//www.youtube.com/watch?v=jsTrzWcMIbQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 jak by trafić z kierunkiem i siłą wiatru, można niezłe zawody F3F zrobić, do pucharu polski na przykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 co do kierunku bym sie nie obawiał, akurat w tych rejonach najcześciej wieje W i SW gorzej z trafieniem na odpowiednią siłę wiatru bo nie czesto sie zdarza zeby mocniej powiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Ostatnio z kolega Marcinem "mozzo" z forum polatujemy od czasu do czasu na skarpie. Warunki jesienne są znakomite sami zobaczcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mozzo Opublikowano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Cześć. Taki byłem przejęty, że nawet nie wiedziałem, że filmujesz. Następnym razem się zrewanżuję i Cię nakręcę. A tak w ogóle to jakoś nie mogłem się tego dnia porządnie rozpędzić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 16 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2011 Temat naszych lotów prowadze tez w zakładce "wschód" i tam tez wrzuciłem ten filmi sporo wiecej zdjeć wiec tam zapraszam. A niedzielne loty i jak miałem spokojnie. Ogólnie przyjemnie się latało, bez rozwijania duzych prędkości. Mi sie dobrze latało, bezstresowo, od czasu do czasu jakies wyciszenie i spokojne loty dobrze wpływają na odstresowanie i oderwanie sie od rzeczywistości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.