Skocz do zawartości

Piotrawin "skarpa nad Wisłą"

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów szybowników.

W weekend oblatałem nowo odkrytą skarpę nad Wisła. Znajduje sie na lubelszczyźnie niedaleko Kraśnika, mojego miejsca zamieszkania. O dziwo o tym miejscu nigdy nie wiedziałem, a do latania jest rewelacyjne.

Doskonałe dla wiatru W SW i najlepiej powyżej 3 - 4m/s. Skarpa skalna krefowa. Miejsce do lądowania dosyć trudne na małej wąskiej ścieżce ponieważ zaraz za plecami są sady. W dole dosyć spora łaka wiec w sytuacjach awaryjnych można tam wylądować.

Sami zobaczcie na poniższych zdjęciach

MAPA GOOGLE

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&ll=51.100342,21.804857&spn=0.028728,0.055189&t=h&z=14&msid=114267763318272870759.000490b31c1fb4936e08f

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=jsTrzWcMIbQ

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

• 1 rok później...

Temat naszych lotów prowadze tez w zakładce "wschód" i tam tez wrzuciłem ten filmi sporo wiecej zdjeć wiec tam zapraszam.

A niedzielne loty i jak miałem spokojnie. Ogólnie przyjemnie się latało, bez rozwijania duzych prędkości. Mi sie dobrze latało, bezstresowo, od czasu do czasu jakies wyciszenie i spokojne loty dobrze wpływają na odstresowanie i oderwanie sie od rzeczywistości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.