Krzycho Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Witam. Jak zaczynałem zabawę z samolotami to powiedziałem,że kupuje pierwszy i ostatni model Parmaster.I się pomyliłem ,że tak powiem krótko ''Chcę jeszcze'' Więc przeglądam od tygodnia internet w poszukiwaniu modelu i kolejny raz dostaje oczopląsu znalazłem coś takiego http://allegro.pl/electrifly-pluma-3d-indoor-outdoor-ep-arf-turborc-i1236180848.html Czy ktoś miał styczność z tym modelem? Chciałbym ,aby dało się latać na dworze przy lekkim wietrze tak jak parkmasterem bo po filmie widać ,że do akrobacji się nadaje. Czy też może nie zastanawiać się i kupić multiplexa gemini? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Takiego dwupłata możesz sobie sam zrobić w trzy wieczory.A mianowicie chodzi o mk-34 http://www.saumodelarnia.fora.pl/przyklady-konstrukcji-modeli,35/34-mk-2-1-przyklad-konstrukcji-z-depronu-plan,120.html Miałem już 4 sztuki mkii wszystki dobrze latały-szczerze polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Ja też polecam MK34 lub silence f3p (moim zdaniem lepiej lata) http://www.modelisme.com/forum/aero-indoor/59821-mon-silence-f3p-plan.html Cena tego modelu który podałeś to masakra. Materiał na budowę będzie kosztował 12zł (depron 3mm w ABC-rc) do tego trochę węgla i ewentualnie jakiś spray. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Popieram. MK-34 jest całkiem niezłym modelem. Ja mam już piątą. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 23 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Piszecie ,że macie już zrobione po kilka sztuk co takiego się zużywa w tym modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 To co w każdym innym. Po prostu wcześniej czy później, model się rozbije, a MK-ą lata się agresywnie raczej. To zwinny model do ostrych akrobacji. Projekt powstał jako halówka do aeromusicalu (i wygrywał takie zawody). Na dwór robi się je ciut mocniejsze i cięższe. Ale jeżeli przygotujesz sobie szablony z grubej tektury - to produkcja rusza prawie taśmowo. Nie ma problemu z odbudową modelu. Można nawet od razu kilka sztuk zrobić i tylko wyposażenie przekładać. Referencją jest to, że nawet po robiciu MK-i, wiele osób woli zrobić drugą, niż próbować innych, podobnych konstrukcji. Ja mogę mówić tylko po sobie, ale zawsze jak puszczam MK-ę w powietrze, mam na twarzy szerokiego bananka. O takiego: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 24 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 A czy byłby ktoś kto za opłatą mógł by zrobić dla mnie takiego MK 34 na loty na otwartym powietrzu ciut mocniejszą i cięższą wersję? Najlepiej z Warszawy lub okolic. Ja niestety pracuje długo i jak wracam z roboty to mam czas na polatanie na jednym pakiecie i to wszystko,a dalej inne obowiązki co gorsze nie za bardzo spodobało się to hobby rodzince więc tylko opcja gotowy model wchodzi w grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 to może jak chcesz koniecznie kupić to yak 54 ? http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=22819 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 24 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Zależy mi na tym aby posiadał kadłub jak Gemini lub MK taki grubszy bo podobają mi się takie modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.