Skocz do zawartości

Relax 2

lukaszp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzalem wczoraj na modelarni oklejonego folia relaxa a wlasciwie jego skrzydelka :) Sa poprostu piekne, czysta i perfekcyjna robota. A co najlepsze skrzydla 1,5m waza 140gram z bagnetami i serwami. Mam nadzieje ze lukasz pochwali sie swoimi skrzydelkami i wklei fotke :)

Opublikowano

Czesc :)

Wklejam fotki relaxa za lukasza, ktoremu niedziala konto na forum.

Obciazenie powierzchni wyszlo 16g/dm2. Z nowym kadlubem nad ktorym, lukasz wlasnie pracuje bedzie 13g/dm2.

zdjcie0001cj3.jpg

Shot with Z400 at 2007-07-08

zdjcie0003nz7.jpg

zdjcie0005gg1.jpg

zdjcie0015lg5.jpg

Shot wita Z400 at 2007-07-08

Opublikowano

mam juz sprawne konto więc daje fotki nowego kadluba nad którym pracowalem przez ostatnie 2 dni. kadlub pusty wazy 40g :D a stateczniki oklejone 10 g :D

fotka002kd7.jpg

fotka003tq9.jpg

fotka010pl5.jpg

fotka006tg1.jpg

Opublikowano

EE no panowie :D Proooosze podeślijcie jakieś plany :mrgreen: Jak piszecie o takich wagach i obciążeniach powierzchni to mi szczenka opada... :) Widze że pojawiła się zmiana z japonki na folię. Z jakiej balsy macie te kadłuby ?

Opublikowano

scianki sa z balsy 2mm,wzmacniane z przodu fornirem,z tylu szklem 25g.

Kazdy model da sie zrobic lekki.Podstawa to lekka balsa. :)

Nie rozumiem Łukaszu,dlaczego nie azurowales zeberek,i nie zrobiles konstrukcyjnych lotek.Bylo by jeszcze LŻEJ :jupi: :jupi:

:devil:

Opublikowano

Model moglby wyjsc jeszcze lzej, ale po co:)

Z japonka wagowo bylo by podobnie jak z ta folia i skrzydlo bylo by sztywniejsze... no ale to juz wybor budujacego

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Byl :D :D :D Model poprostu plynie :) Lata super, lukasz ma moze jakies filmiki wiec moze cos wklei ;) A i zapomnialem model z nowym kadlubem prezentuje sie jak nowiutki Dodge Viper prosto z fabryki :D

PS. Licze ze kiedys lukasz da mi posterowac relaxa :P

• 1 rok później...
Opublikowano

z filmikiem nie wiem co jest nie tak;/

plany powinienem mieć na dysku (napisz na PW to poszukam)

a w wersji elektro myślę ze sprawdziłby się jeszcze lepiej niz w wersji bez silnika

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.