qba Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 szukam sterowników sata by zainstalować xp jednak bez skutku ;] mam tylko coś co nagrywa sterowniki na dyskietkę a nie mam ani stacji ani tym bardziej dyskietki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Sterowniki konieczne? W Bios zmień tryb działania dysków na IDE (SATA configuration lub podobnie), prawdopodobnie masz ustawione na AHCI. Tak było w moim HP Compaq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 tak było w wielu laptopac które robiłem ;] tu nie ma! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Holeczek Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Może dobrym pomysłem by było ściągnięcie jakiegoś programu w stylu "virtual floppy drive" i wyciągnięcie sterowników z pliku który nagrywa na dyskietki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Windows XP Sterwoniki SATA (ważny model chipset) program nLite kilka minut pracy i gotowe tak robię w przypadku np. laptopów Toshiba EDIT: w HP nie ma problemów dostania CD recovery tylko trzeba poczekać do 3 tygodni. a tu masz gotowe rozwiązanie twojego problemu http://www.lancelhoff.com/how-to-install-windows-xp-on-a-hp-dv6500-series-laptop/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 29 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 a tu masz gotowe rozwiązanie twojego problemu http://www.lancelhoff.com...-series-laptop/ dzięki ;] chyba nie potrzebnie szukałem tylko w polskim internecie bo tam wszystkie linki już wygasły ;] xp sie instaluje sie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.