suchy668 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Ostatnio dostałem o to taki kadłub eco : Długość - 47cm Szerokie - 16cm Waży - 0,25kg Jakie wyposażenie do niego proponujecie ? Taki układ zda egzamin ? Silnik 600 Śruba 31,5mm Serwo TP STD Regulator E-sky 30A Pakiety 7,2V 3000mAh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Silnik 600 Śruba 31,5mm Serwo TP STD Regulator E-sky 30A Pakiety 7,2V 3000mAh Ja pływam swoim modelem (LINK) na podobnym wyposażeniu. Zasadniczo z dokładnością do regulatora. Miałem w innym ślizgu ten regulator i miałem z nim mnóstwo problemów. Poszukaj jakiegoś regulatora min. 40A - da się kupić używany w granicach 50zł. Możesz również poszukać regulatorów firmy LAB-TECH - musisz pytać przez stronę czy jeszcze sprzedają. Natomiast jeśli jeszcze nie kupiłeś pakietów zasilających, to zdecydowanie polecam ogniwa li-pol - są dużo przyjaździejsze w użytkowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 29 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Właśnie na tym Twoim wyposażeniu w modelu się wzorowałem Pakiety będą na 100% Li-Pol 7.4V . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Spokojnie wystarczy, weź sobie od razu kup na silnik taką spiralkę do chodzenia silnika ,koszt tego okolo 10 zł, a silnik bedzie mniej cierpiał... wał sobie też dokup w sklepie modelarskim za 10 zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btg Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Czy znacie linki do przepisów klasy eco standard i pro? Jakie są założenia techniczne klasy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Modele klasy Eco standart i Expert bo o takich klasach tu mówimy sprecyzowane są w przepisach tak: Dowolnej konstrukcji model przeznaczony do biegów zespołowych z silnikiem elektrycznym i śrubą pracującą w wodzie, o łącznej masie ponad 1000g. Zasilanie : -NiMH : maksymalna liczba ogniw: 7; wielkość Sub C (max: 23mm x 44mm) ; -LiPo : maksymalna waga kompletnego akumulatora: max 280 g: 2/3s - 1/2p, -LiFePo : maksymalna liczba ogniw: 6, tylko A123 wielkości 26650, max 510g: 3s2p, Silnik dowolny. Czas biegu , standart 10 min, expert 6 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Na stronie www.modelteam.com.pl masz bogatą bazę wiedzy na temat ślizgów, w tym regulaminy klas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.