Krytek Opublikowano 30 Września 2010 Opublikowano 30 Września 2010 Jak w temacie mam problem z aparaturą Graupner mx-12 35 B szarpie serwem na 4 kanale wszystkie kanały sprawdzone.Dodam że aparaturą nie nacieszyłem się drugi lot modelem i problemy.Czy ktoś spotkał się z takim zachowaniem aparatury jakie mogą być przyczyny drgania serwa na 4kanale.
mikon Opublikowano 1 Października 2010 Opublikowano 1 Października 2010 Jak w temacie mam problem z aparaturą Graupner mx-12 35 B szarpie serwem na 4 kanale wszystkie kanały sprawdzone.Dodam że aparaturą nie nacieszyłem się drugi lot modelem i problemy.Czy ktoś spotkał się z takim zachowaniem aparatury jakie mogą być przyczyny drgania serwa na 4kanale. W jakiej sytuacji szarpie? Sygnał jest dobry, pozostałe serwa stoją nieruchomo a 4-kan drga? Sprawdzałeś z innym serwem i innym odbiornikiem? Pozdr., Michał
Krytek Opublikowano 1 Października 2010 Autor Opublikowano 1 Października 2010 Jak w temacie mam problem z aparaturą Graupner mx-12 35 B szarpie serwem na 4 kanale wszystkie kanały sprawdzone.Dodam że aparaturą nie nacieszyłem się drugi lot modelem i problemy.Czy ktoś spotkał się z takim zachowaniem aparatury jakie mogą być przyczyny drgania serwa na 4kanale. W jakiej sytuacji szarpie? Sygnał jest dobry, pozostałe serwa stoją nieruchomo a 4-kan drga? Sprawdzałeś z innym serwem i innym odbiornikiem? Pozdr., Michał Dziwna sprawa przeanalizowałem wszystko i wychodzi na to że po zmianie pozycji odbiornika, odbiornik był za blisko serwa.Po zmianie położenia odbiornika wszystko śmiga i jak na razie nie zaobserwowałem zakłócenia.Szybki test na odległości 100m w terenie z kamerką na ster kierunku i wysokości zero drgawek.Zobaczę jak będzie w czasie lotu jeszcze nie testowałem.
mikon Opublikowano 1 Października 2010 Opublikowano 1 Października 2010 Szybki test na odległości 100m w terenie z kamerką na ster kierunku i wysokości zero drgawek.Zobaczę jak będzie w czasie lotu jeszcze nie testowałem. Test robiłeś ze złożoną czy rozłożoną anteną? M.
meadow24 Opublikowano 2 Października 2010 Opublikowano 2 Października 2010 a jaki masz odbiornik?? bo ja mam MX 16 i na graupnerowskim odb bangla a w drugim modelu mam corone i jest sajgon drgania w polozeniu neutrum Leci do mnei wlasnie drugi odbiornik graupnera i zobacze co i jak ps zauwazylem rowniez ze podpiecie smyczy z metalowym uchwytem do apki rowniez daje jakies dziwne drgania serw
Krytek Opublikowano 2 Października 2010 Autor Opublikowano 2 Października 2010 Odbiornik mam R700 u mnie już wszystko śmiga tak jak powinno po przeanalizowaniu wychodzi na to że źle rozmieszczone były elementy w kadłubie modelu.Tylko w jednym i tym samym położeniu odbiornika działy się cyrki,oby więcej nic się nie działo.
mikon Opublikowano 3 Października 2010 Opublikowano 3 Października 2010 Odbiornik mam R700 u mnie już wszystko śmiga tak jak powinno po przeanalizowaniu wychodzi na to że źle rozmieszczone były elementy w kadłubie modelu.Tylko w jednym i tym samym położeniu odbiornika działy się cyrki,oby więcej nic się nie działo. Nie spotkałem się jeszcze z tym żeby serwo umieszczone blisko odbiornika powodowało takie zachowanie, dlatego sugeruję dokładne sprawdzenie całego zestawu - rozumiem że cały czas przybliżając to serwo do odbiornika pojawiają się zakłócenia? Może się okazać że rozstawisz elementy w modelu, a gdy odlecisz od nadajnika i sygnał stanie się słabszy, zakłócenia znowu pojawią się w odbiorniku. Pozdr., Michał
Krytek Opublikowano 3 Października 2010 Autor Opublikowano 3 Października 2010 Mikon jak na razie to tylko to było powodem dla mnie też jest to dziwne.Wielokrotnie sprawdzałem i w położeniu bliskim ze serwem tylko wtedy były zakłócenia.Jak tylko coś się pojawi lub znajdę inny powód zakłócenia opisze go.
Krytek Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2010 Panowie czy ten odbiornik podejdzie do mojej mx12 35B http://allegro.pl/odbiornik-graupner-r16scan-i1387581839.html odbiornik nie posiada kwarcu
Cimek Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Wina odbiornika, zrobił się zimny lut na pinach, więc serwo "drga" mialem podobny przypadek w moim spektrumowskim odbiorniczku, na kanale 3cim, serwo latało jak chciało, wychylało się na każde możliwe strony. Wymiana odbiornika i wsio bez problemów. Ps. Odbiornik się nada !
Krytek Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2010 Co do zakłóceń jak na razie po zmianie miejsca odbiornika nie ma problemu.Myślę że powodem zakłóceń mogła być również aluminiowa rura która zastępuje kadłub modelu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.