Skocz do zawartości

Graupner mx-12 35Mhz B Problem

Krytek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie mam problem z aparaturą Graupner mx-12 35 B szarpie serwem na 4 kanale wszystkie kanały sprawdzone.Dodam że aparaturą nie nacieszyłem się drugi lot modelem i problemy.Czy ktoś spotkał się z takim zachowaniem aparatury jakie mogą być przyczyny drgania serwa na 4kanale.

Opublikowano

Jak w temacie mam problem z aparaturą Graupner mx-12 35 B szarpie serwem na 4 kanale wszystkie kanały sprawdzone.Dodam że aparaturą nie nacieszyłem się drugi lot modelem i problemy.Czy ktoś spotkał się z takim zachowaniem aparatury jakie mogą być przyczyny drgania serwa na 4kanale.

W jakiej sytuacji szarpie? Sygnał jest dobry, pozostałe serwa stoją nieruchomo a 4-kan drga?

Sprawdzałeś z innym serwem i innym odbiornikiem?

Pozdr.,

Michał

Opublikowano

W jakiej sytuacji szarpie? Sygnał jest dobry, pozostałe serwa stoją nieruchomo a 4-kan drga?

Sprawdzałeś z innym serwem i innym odbiornikiem?

Pozdr.,

Michał

Dziwna sprawa przeanalizowałem wszystko i wychodzi na to że po zmianie pozycji odbiornika, odbiornik był za blisko serwa.Po zmianie położenia odbiornika wszystko śmiga i jak na razie nie zaobserwowałem zakłócenia.Szybki test na odległości 100m w terenie z kamerką na ster kierunku i wysokości zero drgawek.Zobaczę jak będzie w czasie lotu jeszcze nie testowałem.

Opublikowano

Szybki test na odległości 100m w terenie z kamerką na ster kierunku i wysokości zero drgawek.Zobaczę jak będzie w czasie lotu jeszcze nie testowałem.

Test robiłeś ze złożoną czy rozłożoną anteną?

M.

Opublikowano

a jaki masz odbiornik?? bo ja mam MX 16 i na graupnerowskim odb bangla a w drugim modelu mam corone i jest sajgon drgania w polozeniu neutrum

Leci do mnei wlasnie drugi odbiornik graupnera i zobacze co i jak

ps zauwazylem rowniez ze podpiecie smyczy z metalowym uchwytem do apki rowniez daje jakies dziwne drgania serw

Opublikowano

Odbiornik mam R700 u mnie już wszystko śmiga tak jak powinno po przeanalizowaniu wychodzi na to że źle rozmieszczone były elementy w kadłubie modelu.Tylko w jednym i tym samym położeniu odbiornika działy się cyrki,oby więcej nic się nie działo.

Opublikowano

Odbiornik mam R700 u mnie już wszystko śmiga tak jak powinno po przeanalizowaniu wychodzi na to że źle rozmieszczone były elementy w kadłubie modelu.Tylko w jednym i tym samym położeniu odbiornika działy się cyrki,oby więcej nic się nie działo.

Nie spotkałem się jeszcze z tym żeby serwo umieszczone blisko odbiornika powodowało takie zachowanie, dlatego sugeruję dokładne sprawdzenie całego zestawu - rozumiem że cały czas przybliżając to serwo do odbiornika pojawiają się zakłócenia?

Może się okazać że rozstawisz elementy w modelu, a gdy odlecisz od nadajnika i sygnał stanie się słabszy, zakłócenia znowu pojawią się w odbiorniku.

Pozdr.,

Michał

Opublikowano

Mikon jak na razie to tylko to było powodem dla mnie też jest to dziwne.Wielokrotnie sprawdzałem i w położeniu bliskim ze serwem tylko wtedy były zakłócenia.Jak tylko coś się pojawi lub znajdę inny powód zakłócenia opisze go.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wina odbiornika, zrobił się zimny lut na pinach, więc serwo "drga" mialem podobny przypadek w moim spektrumowskim odbiorniczku, na kanale 3cim, serwo latało jak chciało, wychylało się na każde możliwe strony. Wymiana odbiornika i wsio bez problemów. Ps. Odbiornik się nada :)!

Opublikowano

Co do zakłóceń jak na razie po zmianie miejsca odbiornika nie ma problemu.Myślę że powodem zakłóceń mogła być również aluminiowa rura która zastępuje kadłub modelu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.