hondap85 Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Witam Zbudowałem ostatnio Extrę EPP pelikana i Jaka 54 EPP rc factory Oba modele wstępnie oblatałem .W spokojnym locie są stabilne i nie sprawiają kłopotu, ale że moje dotychczasowe doswiadczenia ograniczają sie do podrasowanego bezszczotką Nemo chciałem prosić o poradę dotyczącą pochylenia silnika w takich modelach . Czy są jakieś szczególne ustawienia do latania więcej niż rekreacyjnego Pozdrawiam WT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 2 stopnie w dól ,2 stopnie w prawo... Tak zawsze ustawiałem i było ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondap85 Opublikowano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Dziękuję Czyli z tego wynika ,że nie ma specjalnych zmian w stosunku do Nemo. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondap85 Opublikowano 4 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Jeszcze jedno pytanie jakie śmigło najlepiej zastosować do w/w Extry epp do lotów na zewnątrz - waga do lotu 360 g Obecnie ma GWS 0843 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Najlepiej takie, jakie zaleca producent silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Powiedz mi jaki to silnik i zasilanie lipo (2,3s) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondap85 Opublikowano 4 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 obecnie 2s ale mogę zmienić na 3s silnik ray cd2830/09 reg pulso22A Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 2 stopnie w dól ,2 stopnie w prawo... Tak zawsze ustawiałem i było ok Nie bluźnij Po pierwsze w modelach akrobacyjnych wyjściowym ustawienie jest tylko lekki kąt w prawo absolutnie w dół.Po drugie nie wiem na jakiej podstawie podajesz ile to ma być stopni, bo tego nikt ni jest w stanie przewidzieć i robi się to doświadczalnie obserwując zachowanie modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Radku nie bluźnie w założeniu napisałem mniej więcej 2 stopnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.