Osa Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Samo skrzydło zamyka się w trójkącie o wysokości 56cm i podstawie 73cm. Mi wychodzi 2044cm kwadratowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Czyli 35g/dm2 ; to bardzo dobry wynik. Z takim obciążeniem bedzie mógł latać powoli, a warto, żeby poleciał też szybciej. Myślę, że można śmiało dokładać mocy (i wagi), żeby tylko nie rozleciał sie model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Z tym że to ciągle silnik z powierzchniami sterowymi. Żadnego profilu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Z tym że to ciągle silnik z powierzchniami sterowymi. Żadnego profilu. Jak najbardziej skrzydło ma profil - płaska płytka się nazywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Profil jest jak najbardziej symetryczny a to ze prostokatny to juz inna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Panowie profil się już tworzy ale nie do tej wersji, chyba, że Norbert się uprze i go doklei ale waga wzrośnie... Ciekawe ile? Ja mam już gotowe pliki pod ploter i szkrzydło z profilem CDR..... Ale wersja 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisk8 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Witam serdecznie.MOdel gripena super wyglada.Mam pytanie,a mianowicie jaki niedrogi silnik moga poradzic koledzy z forum aby z modelu miga 29 ok 550g do lotu zrobic rakiete?Chodzi mi o silnik pod regiel 18A bo akurat taki tylko mam.Mam ograniczony bydzet.Przepraszam ze tak w innym temacie ale nie chciałem zakładac kolejnego o silniku skoro moj model nalezy do rodzaju park jetów bodobnie jak przedstawiony tutaj GRIPEN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Witam Nie należy odgrzebywać starych tematów sprzed roku prawie aby zadać swoje pytanie. Spokojnie stwórz własny temat, opisz dokładniej problem. Postaraj sie także sprawdzać błędy gdyż posty jak wyżej ciężko9 się czyta ... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.