Marek_Spy Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 wpadłem na taki pomysł że ze starej aparatury dowolnego typu można zrobić prosty symulator lotu . wystarczy mieć stara aparature , koder PPM i dowolny interface np.USB . I latamy ;D Mogę rozwinąć ten wątek jeśli będą zainteresowani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrik123 Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Nie bardzo wiem o co w tym chodzi ale jak by ktoś wytłumaczył to i napisał jak to zrobic to czemu nie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 No rozwijaj, bo w symulacji to IMO najważniejsza jest fizyka i ciut grafiki czyli oprogramowanie. Sterowanie to pikuś. A symulatorów, zwłaszcza niedrogich i dobrych - nigdy dość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek2 Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 ... Mogę rozwinąć ten wątek jeśli będą zainteresowani.Mnie ten pomysł zaciekawił. Chętnie poczytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 wiec jako pierwsze należy zdobyć jakaś starą aparaturę która by miała joystki.Bedzie to nasza baza . Trudno mi opisać na jakimś konkretnym modelu bo nie mam takiej aparatury . Wiec jeśli ktoś ma to proszę o przesłanie zdjęć wtedy na jej przykładzie będę temat kontynuował. Jeszcze przyszła mi myśl żeby napisać program np. na AT8 która by była sercem mierzącym położenie drążków i przesyłać do USB jako wirtualny joystic . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Dość enigmatycznie :mrgreen: czekam na kontynuacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 na AT8 która by była sercem mierzącym położenie drążków i przesyłać do USB jako wirtualny joystic No załóżmy że mam już coś takiego. Co dalej???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Marku - piszesz o symulatorze czy manipulatorze z interfejsem do symulatora? Bo to różne sprawy. IMO manipulator nie jest kwestią - komercyjne symulatory mają interfejsy pod własną aparaturę, lub można kupić manipulator Pelikana za 60zł, do FMS jest interfejs za 30zł. Kwestią bywa (choć bez przesady w tym hobby), że prawdziwy symulator kosztuje 800zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Oczywiście ze o uniwersalnym manipulatorze z interface USB do symulatora . Ja nie reflex zeby taką kobyłe napisac ;D Jest to taka myśl no pod pływem chwili ... poczekam może mi przejdzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrik123 Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Heh jak by ktoś takie "cuś" sprawdził to możliwę że ja bym się na takie coś skusił ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 W temacie się nieprecyzyjnie wyraziłem. Oczywiście chodziło o manipulator nie symulator czyli program komputerowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.