Jump to content

stara uszkodzona aparatura jako manipulator do symulatorów .

Marek_Spy

Recommended Posts

Posted

wpadłem na taki pomysł że ze starej aparatury dowolnego typu można zrobić prosty symulator lotu . wystarczy mieć stara aparature , koder PPM i dowolny interface np.USB . I latamy ;D

Mogę rozwinąć ten wątek jeśli będą zainteresowani.

Posted

No rozwijaj, bo w symulacji to IMO najważniejsza jest fizyka i ciut grafiki czyli oprogramowanie. Sterowanie to pikuś. A symulatorów, zwłaszcza niedrogich i dobrych - nigdy dość.

Posted

wiec jako pierwsze należy zdobyć jakaś starą aparaturę która by miała joystki.Bedzie to nasza baza . Trudno mi opisać na jakimś konkretnym modelu bo nie mam takiej aparatury . Wiec jeśli ktoś ma to proszę o przesłanie zdjęć wtedy na jej przykładzie będę temat kontynuował. Jeszcze przyszła mi myśl żeby napisać program np. na AT8 która by była sercem mierzącym położenie drążków i przesyłać do USB jako wirtualny joystic .

Posted

na AT8 która by była sercem mierzącym położenie drążków i przesyłać do USB jako wirtualny joystic

No załóżmy że mam już coś takiego. Co dalej????

Posted

Marku - piszesz o symulatorze czy manipulatorze z interfejsem do symulatora?

Bo to różne sprawy.

IMO manipulator nie jest kwestią - komercyjne symulatory mają interfejsy pod własną aparaturę, lub można kupić manipulator Pelikana za 60zł, do FMS jest interfejs za 30zł.

Kwestią bywa (choć bez przesady w tym hobby), że prawdziwy symulator kosztuje 800zł.

Posted

Oczywiście ze o uniwersalnym manipulatorze z interface USB do symulatora . Ja nie reflex zeby taką kobyłe napisac ;D Jest to taka myśl no pod pływem chwili ... poczekam może mi przejdzie ?

Posted

W temacie się nieprecyzyjnie wyraziłem. Oczywiście chodziło o manipulator nie symulator czyli program komputerowy.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.